Αγία Παρασκευή

Αγ. Παρασκευή : Το Κινητό Πράσινο Σημείο ¨ταξιδεύει¨ και ενημερώνει

Η καινοτόμος δράση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, το Κινητό Πράσινο Σημείο  “ταξιδεύει” και ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για την ανακύκλωση, τα οφέλη της  και τη δυνατότητα συλλογής υλικών, ώστε αυτά να επαναχρησιμοποιηθούν. Το Κινητό Πράσινο Σημείο είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Δήμου, το οποίο επισκέπτεται κεντρικά σημεία της πόλης και μέσω αυτής της δράσης Δήμος και δημότες, αφήνουν ξεκάθαρο το αποτύπωμά τους στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο συλλέγει τα ακόλουθα υλικά :

– ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές / εξοπλισμός
– λαμπτήρες
– μπαταρίες
– πλαστικά καπάκια
– βιβλία.

Οι δράσεις για το 2018 από το Κινητό Πράσινο Σημείο:

• Κινήθηκε σε όλες τις γειτονιές της πόλης, σε σημεία με αυξημένη επισκεψιμότητα, όπως οι μεγάλες πλατείες, οι αγορές με καταστήματα, οι λαϊκές αγορές, τα σχολεία και νηπιαγωγεία, οι παιδικές χαρές, τα κτίρια διοίκησης, η ΕΡΤ, οι έξοδοι του μετρό.

• Ενημέρωσε τους δημότες για τις 30 Γωνιές Ανακύκλωσης και τον καφέ κάδο οργανικού υλικού(υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά κ.α), τον μπλε κάδο συλλογής συσκευασιών και τα υλικά που συλλέγει.

• Συνέλεξε ανακυκλώσιμα υλικά από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ανθρώπων από όλα τα προαναφερόμενα σημεία. Ενδεικτικά συνέλεξε 365 κιλά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, 5 τόνους πλαστικά καπάκια και δεκάδες κιλά λαμπτήρες, μπαταρίες κ.α.

• Επισκέφτηκε 4 Σχολεία όπου ενημέρωσε εκατοντάδες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και παρέλαβε τα ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν φέρει από το σπίτι τους.

Το 2019 το Κινητό Πράσινο Σημείο:

• Επισκέπτεται όλες τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής που διαθέτουν Γωνιά Ανακύκλωσης και καφέ κάδο συλλογής οργανικών για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στη χρήση τους εστιάζοντας ιδιαίτερα στους επαγγελματίες (σούπερ μάρκετ, μανάβικα, μαγειρεία),πέριξ των σημείων αυτών.

• Κάθε Πέμπτη 12:00-14:00 βρίσκεται στο προαύλιο ΕΡΤ στο πλαίσιο της Δράσης Κοινωνικής Ευθύνης ΕΡΤ – Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΣυμμΕΡΤεχω», που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2018.

• Πραγματοποίησε ήδη επισκέψεις σε δύο Σχολεία όπου ενημέρωσε μαθητές και δάσκαλους.

Οι δράσεις του Κινητού Πράσινου Σημείου θα συνεχίσει τις δράσεις του, ώστε η ανακύκλωση και η περιβαλλοντική συνείδηση να γίνει τρόπος ζωής για όλους.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close