ΒριλήσσιαΠολιτισμόςΔήμοιΘέατροΨυχαγωγία

Για ακόμη μία βραδιά απόψε, “Περιμένοντας τον Γκοντό” στα Βριλήσσια

Με απόλυτη ασφάλεια η διεξαγωγή της παράστασης στο θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"

Το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ “Περιμένοντας τον Γκοντό”, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης.

Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν , σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθεί. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την υπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους;Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτής της αναμονής οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, το “Περιμένοντας τον Γκοντό”  παρουσιάστηκε ήδη στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Βριλησσίων σε δύο παραστάσεις οι οποίες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ Ιωάννα Κυρίτση, ο αντιδήμαρχος υποδομών και διαχείρισης οικονομικών πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης και το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΒ Δημήτρης Κοντοδίνας.

 

Απόψε αναμένεται η τελευταία παράσταση στα Βριλήσσια, καθώς τον Γκοντό, όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο, τον … περιμένουν και αλλού.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης-Γιάννης Κακλέας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης: Άρης Σερβετάλης – Αγγελική Τρομπούκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας
Φωτογραφίες: Κωστής Γκιόκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Άρης Κακλέας, Αγγελική Τρομπούκη

“Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου
210 6871700
3 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Show More

Related Articles

Back to top button