Χαλάνδρι

Σ. Ρούσσος: “Τα παιδιά των Ρομά θα ζήσουν καλύτερα….”

Από τον καταυλισμό σε επιδοτούμενα σπίτια

Ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή του Χαλανδρίου, οι καταυλισμοί Ρομά σε Πάτημα και Νομισματοκοπείο βρίσκεται στο δρόμο της επίλυσης. Η  αρχή έγινε, μετά από 20 χρόνια,  με τη συναινετική κατεδάφιση των παραπηγμάτων στο Πάτημα και τη μεταφορά  των 35 οικογενειών σε επιδοτούμενα διαμερίσματα, από τον Δήμο. Ήδη και στην περιοχή του Νομισματοκοπείου έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις και δρομολογείται  μεταφορά των 74ων οικογενειών σε διαμερίσματα.

Το θέμα φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ,

ενώ ο Δήμαρχος Χαλανδρίου με δηλώσεις του στα social media, δίνει τη δική του απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν :

Πριν 4 χρόνια μας έλεγαν αιθεροβάμονες. Η ιδέα ότι θα ήταν δυνατόν να μπούνε οι Ρομά σε διαμερίσματα και να διαλυθεί ο καταυλισμός, με διάλογο, συναίνεση και κοινωνική ένταξη, φαινόταν σε πολλούς ανεδαφική. Στo Πάτημα και στο Νομισματοκοπείο η αρχή έγινε.

Μέχρι τώρα, με τη βοήθεια του δήμου, έχουν μετεγκατασταθεί 13 συνολικά οικογένειες. Πάνω από 90 συμπολίτες μας μπορούν να κοιτάζουν το μέλλον με άλλη ματιά.

Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, χτίσιμο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σταθερά βήματα κάθε μέρα και πιό κοντά στον στόχο: Ο καταυλισμός τελειώνει και τα παιδιά των Ρομά θα ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους“.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close