ΠεριβάλλονΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8 και 9 μποφόρ

 

Έρχεται δύσκολη εβδομάδα επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι. “Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας”, είπε ο υπουργός, κάνοντας έκκληση σε πολίτες, φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση  να δείξουν μεγάλη προσοχή.

“Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση”, σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι “δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι.

Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος».

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την σύλληψη ενός 87χρονου άνδρα απο την αστυνομία για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο με εύφλεκτα υλικά, ο οποίος πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να την σβήσουν.

 

Show More

Related Articles

Back to top button