Βριλήσσια

Στη “μάχη” της ανακύκλωσης γειτονιές και σχολεία στα Βριλήσσια

Τρόπος ζωής η ανακύκλωση στα Βριλήσσια. Πριν από λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκαν σε γειτονιές της πόλης δράσεις του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης.

Μία εβδομάδα μετά ο έλεγχος Συνοικιακού Κομποστοποιητή και απόρριψη νέων οργανικών απορριμμάτων  στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ), έδειξε πως οι δημότες Βριλησσίων μπορούν και θέλουν να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους.

Παρατηρήθηκε λοιπόν,  στο μεσοδιάστημα μιας εβδομάδας σημαντική αύξηση του φυτικού υλικού  από τα καθημερινά βιοαπόβλητα,  που συγκέντρωσαν μέσα από την κουζίνα τους οι άνθρωποι της γειτονιάς, τα οποία εναπόθεσαν στον Συνοικιακό Κομποστοποιητή.

Κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον έλεγχο:

-Έλεγχος οργανικού υλικού στον κομποστοποιητή
-Ρίψη οργανικών υπολειμμάτων
-Πασπάλισμα με χώμα και φύλλα από τη μαύρη σακούλα δίπλα στον κομποστοποιητή
-Ανάδευσή των νέων οργανικών με τα προηγούμενα οργανικά και το χώμα και τα ξερά φύλλα
-Κατάλληλη απόρριψη της πλαστικής σακούλας ( καλύτερα σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο )

Στη “μάχη” της διαχείρισης απορριμμάτων, πέρα από τις γειτονιές όπου αποτελεί το πιο αποφασιστικό βήμα, μπήκαν και τα σχολεία του δήμου Βριλησσίων.

 

Την Παρασκευή 14/12 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση,  σε συνεργασία  με τον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων (ΟΤΑ21).

Η συμμετοχή των μικρών μαθητών ήταν ενθουσιώδης και αποτέλεσε για εκείνα το καλύτερο μάθημα.

Είναι σίγουρο ότι θα το μεταφέρουν και στο σπίτι τους !

Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή και τις δασκάλες για την άριστη συνεργασία και φυσικά και στην ομάδα υλοποίησης του Συνδέσμου , απηύθυνε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων κ. Αλέξης Μαυραγάνης .

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close