Βριλήσσια

Νέα εποχή για το πρώην Τέννις Κλαμπ στα Βριλήσσια

Οριστικό τέλος σε ένα σήριαλ δεκαετιών, έδωσε με δυο άμεσες κινήσεις, λίγο πριν “εκπνεύσει” το 2017, ο Δήμος Βριλησσίων, στην ιδιοκτησία του οποίου πέρασε πλέον το σύνολο του περίφημου “Οικοδομικού Τετραγώνου 61” (πρώην tennis club).
Το ακίνητο το οποίο διεκδικούνταν για σχεδόν είκοσι χρόνια απο την τοπική κοινωνία, θα αξιοποιηθεί τώρα απο τον Δήμο για την κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης, άθλησης και αναψυχής. Προς αυτή τη κατεύθυνση, εχει ήδη συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία ανέλαβε το έργο να μελετήσει και να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου που στο απώτερο παρελθόν είχε αποτελέσει τοπόσημο συνάντησης, αναψυχής και άθλησης των δημοτών των Βριλησσίων.
Το πρώτο βήμα έγινε στις 11 Δεκεμβρίου 2017, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα απο πρόταση του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των 6.895,65 τ.μ., απο την συνολική έκταση των 8.500 τ.μ., αντί τιμήματος 3.447.825 ευρώ.
Με αυτό τον τρόπο, πέρασε στα “χέρια” της τοπικής Αυτοδιοίκησης το μεγαλύτερο μέρος του διεκδικούμενου χώρου, με την Δημοτική Αρχή να κάνει λόγο για “ιστορικής σημασίας απόφαση”.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου, προκλήθηκε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με επικεφαλής τον Δήμαρχο, ύστερα από αίτημα των ιδιοκτητών του υπολειπόμενου τμήματος των 1610 τμ. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να ολοκληρωθεί κατά τον ίδιο τρόπο και ό, τι αφορά και τη δική τους έτερη (κάθετη) ιδιοκτησία στο ίδιο ακίνητο, δηλαδή να παραχωρήσουν το ακίνητό τους στην – κατώτερη της αντικειμενικής και της εκτιμηθείσας από διαπιστευμένους ειδικούς αξίας – τιμή των 500 ευρώ/τ.μ.
Μετα απο αυτη την εξέλιξη, συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, με εισήγηση της δημοτικής αρχής για την υπερψήφιση του συνόλου των διαδικασιών απόκτησης ολόκληρου πλέον του αναφερόμενου οικοδομικού τετραγώνου (πρώην τένις κλαμπ) και απόδοσής του στους δημότες.
Η πρόταση του Δημάρχου κ. Μανιατογιάννη, για την απόκτηση ολόκληρου του Ο.Τ. 61 στηρίχθηκε απο την δημοτική πλειοψηφία της παράταξης «Δήμος Δημιουργίας» καθώς και απο τις παρατάξεις «Ανατροπή στα Βριλήσσια» και «Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης & Πολιτισμού» αλλά κι απο τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μ. Βερροιόπουλο και Κ. Φαράκλα, ενώ με λευκό τοποθετήθηκε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η παράταξη ‘Νέας Πνοή’ καταψήφισε την εισήγηση αγοράς του Ο.Τ.61, ενώ και η παράταξη «Δράση για μια Άλλη Πόλη» καταψήφισε για τους δικούς της λόγους την πρόταση της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμος Βριλησσίων υποστηρίζει ότι “δικαιώνονται οι διαχρονικές διεκδικήσεις των ενεργών πολιτών και παρατάξεων”, “αποτυπώνεται ανάγλυφα η ισχυρή βούληση και ικανότητα της δημοτικής αρχής αλλά και η αξιοπιστία της στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων” και “επιλύεται ένα ιστορικό αλλά και διαρκώς επίκαιρο ζήτημα της πόλης με τον πλέον θεσμικό τρόπο”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button