Χαλάνδρι

Σίμος Ρούσσος: Η εμπάθεια περισσεύει …

Την οργή του Δημάρχου Χαλανδρίου προκάλεσε η νέα απόπειρα της ΛΑΕ να μπλοκάρει το έργο κατασκευής αθλητικού χώρου στο Πάτημα , προβάλλοντας σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο απίθανους και αβάσιμους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου , αντί να χαίρονται που οι πολίτες θα αποκτήσουν ακόμη ένα αθλητικό χώρο δίχως να επιβαρυνθούν, προσπαθούν να το μπλοκάρουν και να το απαξιώσουν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ρούσου:

¨Πραγματικά απίστευτοι οι κύριοι της ΛΑΕ που θα φέρουν λέει την ανατροπή στο Χαλάνδρι.
Δεν φθάνει που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν σφραγισμένα και κλειστά τα τρία αθλητικά κέντρα της πόλης,λόγω έλλειψης αδειοδότησης.Δεν φθάνει που η εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών υποδομών της πόλης ειχε σπάσει όλα τα ρεκόρ.Δεν αρκεί που το Πάτημα 20 ολόκληρα χρόνια από την ένταξή του στο σχέδιο πόλης,δεν ειχε ούτε μισό κοινόχρηστο χώρο.
Χθές το βράδυ ξαναεπιχείρησαν να μπλοκάρουν το έργο κατασκευής χώρου αθλητισμού στο Πάτημα με απίθανες δικαιολογίες.
Πρόκειται για τον χαρακτηρισμένο ώς αθλητικό χώρο του οικοδομικού τετραγώνου 1237 που βρίσκεται επί της Ηρακλείτου και Κίρκης,του οποίου ολοκληρώθηκε η τεχνική μελέτη,εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και χθές το βράδυ συζητούνταν η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος,ύψους 600.000 ευρώ.
Αντί να χαίρονται όλοι που οι πολίτες δεν θα πληρώσουν μέσω του προυπολογισμού την κατασκευή,μιας και αν εγκριθεί η πρότασή μας το έργο θα γίνει με κρατική επιχορήγηση,περίσσεψε η εμπάθεια.
Και όλα αυτά για ένα χώρο 5.5 στρεμμάτων, που προβλέπονται γήπεδα τένις και βόλευ,δυνατότητα 5×5 ποδοσφαίρου,διάδρομοι τζόγκιν και υψηλή φύτευση σε έκταση 1439τμ. Χαρακτηριστικό του περιβαλλοντολογικού σχεδιασμού και ευαισθησίας είναι ότι υλοποιείται μόλις το 0.04 της επιτρεπόμενης δόμησης δηλαδή θα κτισθούν βοηθητικές εγκαταστάσεις μόλις 211τμ έναντι 4.195 που επιτρέπει ο συντελεστής δόμησης της περιοχής.
Η εισήγηση της διοίκησης τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία¨.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close