Γέρακας-Παλλήνη

Δήμος Πεντέλης: Συνεδρίαση ενόψει της κακοκαιρίας

Έπειτα από την υπ’ αρ. 4619/1392/21.2.2019 πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη,συνεδρίασε χθες  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού).

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας τη συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους στο έκτακτο Σ.Τ.Ο. και τους ενημέρωσε ότι έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από την 12η μεσημβρινή του Σαββάτου 23/2/2019 και μέχρι νεωτέρας.

Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τις χιονοπτώσεις για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων και του προσωπικού και καθόρισε τις βασικές ενέργειες σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Κύρια στόχευση σε πρώτο χρόνο το βασικό δρομολόγιο Σισμανόγλειο – Πεντέλη – Νοσοκομεία να παραμείνει πάση θυσία ανοιχτό καθώς και τα κύρια δρομολόγια των Δ.Κ. Ν. Πεντέλης και Μελισσίων και σε δεύτερο χρόνο να εξασφαλιστεί η κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Σεβαστός Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Ιωάννης Ζώης, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ κος Ιωάννης Μιχαλακούκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» κ. Ευάγγελος Τριγώνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου 414, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τσοκάνας, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Αναρρωτηρίου ΠΙΚΠΑ Πεντέλης κος Νικόλαος Τουμπακάρης, από τον 12ο Π.Σ Αθηνών ο Αντιπύραρχος και Διοικητής κος Κώστας Ιωάννης, από τον 9ο Π.Σ. ο Επιπυραγός κ. Τσοκανάς Γρηγόρης, από την Περιφέρεια Αττικής οι κ.κ. Θεοδώρα Καπατσέλη, Μαρία Γκούντουβα και Ηλίας Σοντόρης, από το Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης ο κος Κώστας Κωνσταντάκης, η κα. Μαρία Πλεξίδα, Εκπρόσωποι από τον ΣΠΑΠ κ. Σπύρος Δημητρίου, κα Μαρία Κοσμέλη και κ. Χαράλαμπος Παΐσος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης κος Ιωάννης Ξανθάκος, ο Προϊστάμενος της Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης κος Αναστάσιος Χριστίδης και υπάλληλοι του Δήμου.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close