ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Νέο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στα Βριλήσσια

Ενεργή συμμετοχή των νοικοκυριών

Σε συνέχεια υλοποίησης του σχεδιασμού για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων με Διαλογή στην Πηγή και με ιδιαίτερη έμφαση στη χωριστή συλλογή και επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση, ο Δήμος Βριλησσίων προχωρά ένα ακόμη βήμα μπροστά,  για την επιτυχία του οποίου απαιτείται η ενεργός συμμετοχή των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, μετά την ανάπτυξη του δικτύου καφέ κάδων και την πρόσφατη έναρξη του προγράμματος συνοικιακής κομποστοποίησης σε πάρκα και πλατείες της πόλης, νέος σταθμός είναι η οικιακή κομποστοποίηση, για όσες οικίες και πολυκατοικίες διαθέτουν κήπο.

Προσκαλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο δημότη και νοικοκυριό να δηλώσει το ενδιαφέρον του για το νέο δημοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, ώστε με την παραχώρηση κατάλληλου κομποστοποιητή από το Δήμο Βριλησσίων να παράγει από τα οργανικά της κουζίνας του άριστης ποιότητας λίπασμα (κόμποστ) για εμπλουτισμό του κήπου του.
Στα νοικοκυριά που θα συμμετέχουν θα παραχωρηθεί ένας οικιακός κομποστοποιητής και βασικές οδηγίες λειτουργίας του, καθώς και οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση και υποστήριξη απαιτείται για την αποδοτική χρήση.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες και νοικοκυριά μπορούν να εκδηλώνουν το καταρχήν ενδιαφέρον τους για συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας 2106130917 και ηλεκτρονικά στο email: kathariotita@vrilissia.gr

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close