Γέρακας-Παλλήνη

Νέα Υποψηφιότητα για τη «Δημοτική Συμμαχία»

Τι φέρνει η νέα ρύθμιση Χαρίτση

Εν αναμονή να προστεθούν, στα ήδη μέχρι τώρα πλήρη ψηφοδέλτια του Συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» του υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, βρίσκονται υποψήφιοι μετά και τη νέα εξαγγελία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Απο χθές στο ψηφοδέλτιο του κ. Στεργίου – Καψάλη, ενετάχθη ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δ.Κ. Μελισσίων και ο κ. Σοφοκλής Ζιάκας, οποίος δήλωσε ότι εντάσσεται στη «Δημοτική Συμμαχία»,  με μόνο κίνητρο τη δίψα για προσφορά στον συνάνθρωπο και την απεριόριστη εκτίμησή στο πρόσωπό του Δημάρχου.

Νέα εκλογική τροπολογία 

Ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε, ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση σχετική τροπολογία, η οποία θα προβλέπει την αύξηση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι τουλάχιστον ίσος με το αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου του αντίστοιχου δήμου, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα να είναι αυξημένος και κατά 50%.
Επίσης, η ίδια τροπολογία θα προβλέπει, ότι πρόεδρος στις τοπικές κοινότητες θα εκλέγεται μόνο μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.

Έμπειροι παρατηρητές της αυτοδιοίκησης σημειώνουν, ότι η νέα αυτή ρύθμιση Χαρίτση έρχεται σε αντίθεση με το “πνεύμα” της απλής αναλογικής και αποτελεί πλεονέκτημα “ψυχολογικό” και πρακτικό υπέρ των ισχυρών ψηφοδελτίων.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close