ΠολιτικήΕλλάδαΕιδήσεις

Η συμφωνία με την Αίγυπτο, πιστοποιεί ότι η Ελλάδα… ”αμφισβητεί” -επίσημα- το Καστελόριζο !

Με την περίφημη υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο (6 Αυγ. ’20) γιά οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλ. ΑΟΖ, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα κι έναν χάρτη, γιά να δείξει ότι η συμφωνία ”νεκρώνει” την αντίστοιχη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Τον χάρτη δημοσίευσαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ Ελλάδας, χωρίς, έστω ένα, να κάνει τον κόπο να τον συγκρίνει με τον αντίστοιχο που είχε δώσει στην δημοσιότητα η Τουρκία, όταν υπόγραψε την ”συμφωνία” της με την Λιβύη.

Η υπόθεση με το ”μένουμε σπίτι” και τα 20 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, είχε αποτελέσματα, με… ”διθύραμβους” γιά την κυβέρνηση του ”μεγάλου τιμονιέρη”. Εξυπακούεται ότι, τα ”χορτασμένα” ΜΜΕ, ουδέποτε βλέπουν έστω το παραμικρό λάθος, στην κυβέρνηση ”άριστων”.

Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών…”πανηγυρίζουν” γιά την συμφωνία με Αίγυπτο, μιλώντας γιά… ”θρίαμβο”.

Ναι, καλή κι επιτακτική η ΑΟΖ με Αίγυπτο, αλλά όχι ”κουτσή” και με φόβο. Και όχι να βαφτίζεται ως ”μεγάλη επιτυχία”, η συμφωνία που υπογράφηκε στο Κάϊρο. Είναι υποτίμηση της νοημοσύνης και κοροϊδία του λαού της Ελλάδας.

Στον χάρτη (αρ. 1) της ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται, με τις δύο σκούρες διακεκομμένες γραμμές, ότι δήθεν η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης περιελάμβανε την ανατολική Κρήτη, την Κάρπαθο και την Ρόδο. (Οι δύο κόκκινες παράλληλες κάθετες γραμμές, δείχνουν την οριοθέτηση Ελλάδας-Αιγύπτου).

Στον χάρτη (αρ. 2), αυτόν που είχε δώσει στην δημοσιότητα η Τουρκία, βλέπουμε διαφορετικά γεγονότα. Η αριστερή γραμμή ούτε καν αγγίζει Ρόδο, Κάρπαθο, ανατ. Κρήτη.

ΓΙΑΤΙ αυτή η εξαπάτηση;

Σε ότι αφορά την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, αυτή περιλαμβάνει μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών (οριοθέτηση ΑΟΖ) και αφορά, το νότιο τμήμα και όχι το ανατολικό. Μένει, ”προς το παρόν”, εκτός οριοθέτησης ζώνης, το Καστελλόριζο. Δηλ., το ”αμφισβητούμενο” από την… Ελλάδα(!!!), Καστελλόριζο, είναι υπό διαπραγμάτευση με την Τουρκία;;;

Σημ.: Εντυπωσιακή και η αντίδραση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ”κουτσής” συμφωνίας με Αίγυπτο. Γιά Καστελλόριζο, ούτε κουβέντα. Χάλασαν ως κυβερνήτες πριν ή συμφωνούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

ΠΗΓΗ: kalami.us

Show More

Related Articles

Back to top button