Πολιτικά

Μεθενίτης προς Πατούλη:” Σε ποιά ταξίδια σου χάλασες τα 8 εκατ. της ΚΕΔΕ ; “

" Αδιάφορος μέχρι χθες ο παραλίγο... υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων... "

Γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ, όταν σε ρωτάνε, για οικονομικούς ελέγχους, στις Δημοτικές σου Επιχειρήσεις;; Δεν έχεις κανένα λόγο ανησυχίας, έτσι δεν είναι;
Πόσα είναι τελικά σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα της ΚΕΔΕ; Μήπως σπατάλησες οκτώ (8) εκατομμύρια Ευρώ(!!) σε τέσσερα (4) χρόνια, κυρίως, σε ταξίδια στο εξωτερικό , πολυτελή Ξενοδοχεία, Δεξιώσεις σχετικών και μη, παρατρεχάμενων σου; Να ελέγξει ένας Οικονομικός Εισαγγελέας, τα σχετικά Τιμολόγια;” είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο δήμαρχος Μαρκοπούλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής με την παράταξη Σγουρού, Σωτήρης Μεθενίτης.

Αδιάφορος μέχρι χθες ο παραλίγο… υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και για τη διαχείριση απορριμμάτων της Ανατ. Αττικής” σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαρκοπούλου – Μεσογαίας.

Μία κόντρα η οποία εξελίσσεται σε βεντέτα μεταξύ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Μαρκοπούλου και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Αν. Αττικής με την παράταξη Σγουρού, Σωτήρη Μεθενίτη, προκαλεί έντονους τριγμούς, στο υπό διαμόρφωση αυτοδιοικητικό σκηνικό ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019.

Αφορμή για τον  “πολεμο” δηλώσεων μεταξύ των δυο ανδρών αποτέλεσε η ανακοίνωση της συζύγου του κ. Πατούλη, Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Αμαρουσίου, γεγονός που προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία από την οποία ο κ. Πατούλης έχει λάβει το χρίσμα για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά κορυφαίων στελεχών του έχει σταθεί δίπλα στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αμαρουσίου.

Έκτοτε μια σειρά επιθετικών δηλώσεων εκατέρωθεν ξεκίνησε με τον κ. Μεθενίτη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στις 24 Δεκεμβρίου να υποστηρίζει ότι ” ο κος και η κα Πατούλη λειτούργησαν κατόπιν συνεννόησης σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της συζύγου του υποψήφιου περιφερειάρχη στον Δήμο Αμαρουσίου και ότι δεν ισχύουν τα περί αυτόνομης δράσης της και μάλιστα εν αγνοία του συζύγου της”.
Παράλληλα, έκανε σαφές ” ότι κακώς καννιβαλίζεται η κα Πατούλη, αφού ευθύνες για τη στάση της πρέπει να αναζητηθούν στον κ. Πατούλη”.

Λίγο αργότερα ο κ. Μεθενίτης έσπευσε να συμπληρώσει το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με μία γραπτή δήλωσή του στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Κανένα πραγματικό πρόβλημα, δεν έχει μεταξύ του το  ζεύγος Πατούλη! Σε απόλυτη συνεννόηση, γίνονται ΟΛΑ και μας κοροϊδεύουν!
Ο κος Γιώργος Πατούλης, λόγω των οικονομικών ελέγχων (τωρινών και επόμενων) στο Μαρούσι (ειδικά στις Δημοτικές Επιχειρήσεις), θέλει να επηρεάζει αποφασιστικά, την τωρινή κατάσταση, αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις! Για αυτό τον λόγο θέλει οπωσδήποτε, ο νέος Δήμαρχος, να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της κας Μαρίνας Πατούλη, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο εκλογικό σύστημα!
Ο κος ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ο υπ. Δήμαρχος Αμαρουσίου, με την επίσημη στήριξη της ΝΔ, είναι ένας ικανότατος, ΕΝΤΙΜΟΣ και ιδιαίτερα αξιοπρεπής άνθρωπος και ως εκ τούτου ΔΕΝ θα ήταν χειραγωγήσιμος! Εάν η ΝΔ, ήθελε και θέλει ακόμα, να κλείσει γρήγορα το συγκεκριμένο θέμα, θα μπορούσε να πει στον κο Γιώργο Πατούλη, να συνεννοηθεί άμεσα με τη σύζυγό του, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, να ξέρει, ότι θα κατέβει ως υπ. Περιφερειάρχης, ΧΩΡΙΣ την πολιτική της στήριξη!!
Σε αυτή την περίπτωση, θα έπαιρνε το πολύ 7- 9%! Αμφιβάλλει κανείς ότι έτσι η υπόθεση της υποψηφιότητας της κας Μαρίνας Πατούλη θα έκλεινε, το πολύ, μέσα σε ένα 24ωρο;

Για τον τουλάχιστον, περίεργο λόγο, που η Νέα Δημοκρατία, ΔΕΝ θέτει ευθέως, αυτό το δίλημμα, στον υπ. Περιφερειάρχη της, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις, ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, κος Τάσος ΓΑΪΤΑΝΗΣ! Αυτά, γιατί νομίζει το ζεύγος, ότι μπορεί να κοροϊδεύει εν ψυχρώ, τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους!».

Εξίσου έντονη ήταν η απάντηση του κ. Πατούλη ο οποίος λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Μεθενίτη:

«Η  δήλωση του απερχόμενου δημάρχου Μαρκόπουλου Σ. Μεθενίτη, βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Προφανώς ζήλεψε τη δόξα του γνωστού στην ελληνική λαϊκή παράδοση μαλλιαρού τρολ, του “βρωμοκοιλαρά” καλικάντζαρου Μαγάρα.
Προσπαθεί να εισέλθει σε “ξένο σπιτικό”, στο Δήμο Αμαρουσίου, επιχειρώντας να «πριονίσει» χωρίς επιτυχία το “δέντρο”, στο οποίο στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος. Συστήνουμε στον “καλικάντζαρο” Μεθενίτη να κοιτάξει “τα του οίκου του”. Να ασχοληθεί με το χάος που αφήνει “κληρονομιά” στη δημοτική παράταξη που τον ανέδειξε δήμαρχο, αλλά και στην πόλη που τον εμπιστεύθηκε.
Ο άνθρωπος αυτός, που πρόδωσε την τοπική του κοινωνία και την πολιτική του παράταξη, για να χριστεί υποψήφιος και να καταντήσει “Φιλιππινέζα” ενός αποτυχημένου υποψηφίου περιφερειάρχη, δεν έχει καταρχήν κανένα ηθικό δικαίωμα να ασχολείται με το Δήμο Αμαρουσίου. Αφήνει ήδη πολλά, άλυτα προβλήματα, στο Δήμο Μαρκοπούλου.
Αλλά και δεν νομιμοποιείται να κάνει υποδείξεις στη Νέα Δημοκρατία, όταν ο ίδιος επέλεξε να συμμετάσχει στην κρίσιμη για το μέλλον της Πατρίδας μας εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Μαΐου, ως υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο, που υποστηρίζεται επίσημα από αντίπαλο κόμμα.
Οι καλικάντζαροι επέστρεψαν ήδη στα υπόγεια τους. Οι πολίτες της Αττικής θα κάνουν πέντε μήνες ακόμη υπομονή, μέχρι να επιστρέψει κι ο “καλικάντζαρος” Μεθενίτης στη φυσική του θέση, στα “υπόγεια” της πολιτικής».

Την επομένη το πρωί στις 29/12 ο κ. Μεθενίτης επανήλθε με νέα ερωτήματα στον «αγαπητό Γιώργο»

«Στη δήλωση μου, για την πολιτικά λανθασμένη και απαράδεκτη στάση του ζεύγους Πατούλη, στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Περιφέρεια Αττικής, ο κος Γιώργος Πατούλης, απάντησε, με το εξής, ψύχραιμο, πλήρως τεκμηριωμένο, υψηλού επιπέδου και άκρως πολιτικό, κείμενο…
Θαυμάστε τον: “Ο απερχόμενος Δήμαρχος Μαρκοπούλου, στον ρόλο, του Καλικάντζαρου Μαγάρα: Ο άνθρωπος αυτός, που πρόδωσε την τοπική του κοινωνία και την πολιτική του παράταξη, για να χριστεί υποψήφιος και να καταντήσει “Φιλιππινέζα”, ενός αποτυχημένου υποψηφίου περιφερειάρχη, δεν έχει καταρχήν κανένα ηθικό δικαίωμα να ασχολείται με το Δήμο Αμαρουσίου. Αφήνει ήδη πολλά, άλυτα προβλήματα, στο Δήμο Μαρκοπούλου”.
Η Απάντησή μου: Αγαπητέ Γιώργο, ψυχραιμία! Δεν πρέπει να πανικοβάλλεσαι, όταν σου ασκούν τεκμηριωμένη κριτική, αλλά να απαντάς με επιχειρήματα. Άλλωστε, όλοι μας, κρινόμαστε και θα κριθούμε, στους επόμενους πέντε μήνες, για το δημόσιο ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό, που θα επιδείξουμε, από τους πολίτες της Αττικής!
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να υποβαθμίζεις τόσο νωρίς, τον δημόσιο διάλογο, αλλά κυρίως και πάνω από όλα, την παράταξη, που σου ανατέθηκε να εκπροσωπήσεις, με ύβρεις, ψέματα και συκοφαντίες, από τώρα! Και με την ευκαιρία, απάντησέ μου σε παρακαλώ, στα εξής ερωτήματα !
1)    Γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ, όταν σε ρωτάνε,για οικονομικούς ελέγχους, στις Δημοτικές σου Επιχειρήσεις;; Δεν έχεις κανένα λόγο ανησυχίας, έτσι δεν είναι;
2)    Πόσα είναι τελικά σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα της ΚΕΔΕ; Μήπως σπατάλησες οκτώ (8) εκατομμύρια Ευρώ(!!) σε τέσσερα (4) χρόνια, κυρίως,σε ταξίδια στο εξωτερικό , πολυτελή Ξενοδοχεία, Δεξιώσεις σχετικών και μη, παρατρεχάμενων σου; Να ελέγξει ένας Οικονομικός Εισαγγελέας, τα σχετικά Τιμολόγια;
3)   Πως πάει η συνεργασία σου, με τον διάσημο, αυριανιστή – υβριστή, του αείμνηστου Κώστα Μητσοτάκη, Χάρη Πασβαντίδη; Δεν μετάνιωσες ακόμα, που περιμάζεψες, έναν, από τους πιο ελεεινούς συκοφάντες, του πρώην Πρωθυπουργού μας;
4)   Πόσες, σημαντικές και μεγάλες μάχες, έχασε η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοίκηση, στη διάρκεια της πενταετούς Προεδρίας σου; Μήπως, ΟΛΕΣ;
5)   Αισθάνθηκες πότε την ανάγκη, να ζητήσεις Συγγνώμη, για την πλήρη αποτυχία σου, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, από τους Δημάρχους, όλης της χώρας;
6)   Προχθές (!),προεκλογικά, εμφανίστηκες στον Δήμο Κρωπίας, για να μιλήσεις για το θέμα των Σκουπιδιών. Πριν ενάμισυ χρόνο και πριν λίγους μήνες, στον Δήμο Κρωπίας, έγιναν δύο Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, για να μην λειτουργήσει ΧΥΤΥ για τα σκουπίδια, κοντά στην πόλη τους! Τότε,οι μόνοι που εμφανίστηκαν, μίλησαν και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, ήταν ο ΣΓΟΥΡΟΣ και ο γράφων! Εσύ, ως Πρόεδρος της Ένωσης των Δημάρχων, πού ήσουν κρυμμένος και εξαφανισμένος και δεν ήλθες, όπως θα έπρεπε, να δηλώσεις την συμπαράστασή σου, στον Δήμαρχο Κρωπίας και τους συμπολίτες του;;
Σε ταξιδάκι αναψυχής βρισκόσουν ή έψαχνες (για να μην τα ξεχνάμε) τρόπους διεκδίκησης του Δήμου Αθηναίων και το Κορωπί, σου ήταν παντελώς αδιάφορο;; Τώρα, προεκλογικά, νομίζεις ότι μπορείς να τους “πουλήσεις” το ψεύτικο, δήθεν, ενδιαφέρον σου;;
Μόνο αυτά, τα έξι (6) ερωτήματα, προς το παρόν… Όταν τα απαντήσεις, συνεχίζουμε τον διάλογο, όποτε και όπου θέλεις! Αφού δεν βρίσκεις, το κουράγιο και το θάρρος, να συζητήσεις με τον Σγουρό, που στο έχει ζητήσει επανειλημμένα και κρύβεσαι από αυτόν, μήπως σου φτάνει το ….κουράγιο, για μια δημόσια συζήτηση μαζί μου; Είμαι στην διάθεσή σου, όπου και όποτε θελήσεις!».

Τελικά η μπορεί η κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη να ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποσύρει την υποψήφιοτητά της για το δήμο Αμαρουσίου και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γ. Πατούλης  να συστήνει “ψυχραιμία και ήρεμη προεκλογική εκστρατεία”,  όμως όπως διαφαίνεται η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει δεν φαίνεται να σταματά. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, στο ευχετήριο μήνυμα του για την πρωτοχρονιά έστειλε νέες ευχές και “μερικές οφειλόμενες απαντήσεις” στον κ. Πατούλη και στους ψηφοφόρους των εκλογών του Μαϊου.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close