ΥγείαΓιατί κ. Δήμαρχε?ΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

ΔΑΣ- ΟΤΑ Αμαρουσίου: Γιατί η διοίκηση Αμαρουσίου αποκρύπτει τα κρούσματα στο Δημαρχείο;

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανέναν λόγο να παίξει με τις ζωές μας."

«Είναι δύο; Τρία; Τέσσερα; Τελικά θα βγει κάποιος από τη διοίκηση του Δήμου να ενημερώσει πόσα κρούσματα υπάρχουν στο δημαρχείο του Αμαρουσίου; Γιατί η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν λέει κουβέντα; Τι φοβάται;» σημειώνει, με σκωπτικό τρόπο η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρουν τα εξής:

“Θα περιμέναμε από τη διοίκηση του Δήμου να είναι πιο υπεύθυνη, όταν πρόκειται για την υγεία των εργαζομένων. Θα περιμέναμε ήδη να έχει κλείσει το δημαρχείο, να είχε προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλου του δημαρχείου, να είχε φροντίσει ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν κάνει τεστ, κ.λπ., αντί αυτού η διοίκηση του Δήμου δεν έχει κάνει τίποτα.

Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη, γιατί, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την υγεία του λαού, βλέπουμε κάθε μέρα να ψηφίζει σωρούς αντιλαϊκών νόμων, να φέρνει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να βάλουν «στον γύψο» τους εργατικούς αγώνες, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ανάλογη είναι και η πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα, όπως απολυμάνσεις, τακτικά προληπτικά τεστ, αυτό που κάνει είναι να αποκρύπτει κρούσματα και να προσπαθεί να βρει τρόπους για να εντατικοποιήσει την εργασία (τηλεργασία).

Για ακόμα μια φορά η διοίκηση του Δήμου θεωρεί την ασφάλεια και τη υγεία των εργαζομένων ως κόστος, αδιαφορώντας ακόμα και για τη ζωή των συναδέλφων, αλλά και των οικογενειών τους.

Καλούμε τώρα τη διοίκηση να προχωρήσει στην αποκάλυψη του ακριβή αριθμού των κρουσμάτων, να προχωρήσει σε απολύμανση όλων των χώρων του δημαρχείου, αλλά και σε τεστ, για όλο το προσωπικό. Ξεκαθαρίζουμε, για ακόμα μια φορά, ότι η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων είναι πάνω από όλα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανέναν λόγο να παίξει με τις ζωές μας.”

Show More

Related Articles

Back to top button