Γέρακας-Παλλήνη-old

Δήμος Πεντέλης: Εδραίωση υγιούς δικτύου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων

Θετική η ανταπόκριση των δημοτών της Δ.Ε. Πεντέλης στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, ο οποίος θα επεκτείνει το δίκτυο ανακύκλωσης με την τοποθέτηση κόκκινων κάδων, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου και της συνυπευθυνότητας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

“Αγαπητοί Συνδημότες,
Τους τελευταίους μήνες ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων REYCOM, έχει επεκτείνει και πυκνώσει το δίκτυο ανακύκλωσης με την τοποθέτηση κόκκινων κάδων για ενδύματα – υποδήματα.
Το χρονικό διάστημα του έτους 2018, συλλέχθηκαν από τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο μας, συνολικά εξήντα δύο (62) τόνοι ενδυμάτων – υποδημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας, που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Παράλληλα η εταιρεία συλλογής συνεισφέρει στο Δήμο μας και θα συνεχίσει να συνεισφέρει με περισσότερα αγαθά κοινωνικού παντοπωλείου (όσπρια, αλεύρι ζάχαρη κλπ), με στόχο την βοήθεια περισσότερων άπορων οικογενειών και συμπολιτών μας.
Οι θετικές επιπτώσεις και τα οφέλη που επιφέρει στη ζωή μας η ανακύκλωση σαν διαδικασία, αλλά και η ανακύκλωση ενδυμάτων – υποδημάτων, όπως προαναφέρθηκε, είναι τεράστιας σημασίας αφού προάγουν την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους επιβάλλεται η ανακύκλωση λοιπόν”, σημειώνει ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close