Αθήνα

Χάρης Δούκας: Γκολ στο 90’ και η Αθήνα κερδίζει

Ο κ. Μπακογιάννης έπαιξε "κατενάτσιο" και απέδειξε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Ότι ζει δηλαδή σε μια άλλη, φανταστική πόλη.

Του Χάρη Δούκα, Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων

Αυτή την Κυριακή, η Αθήνα κερδίζει κόντρα στα προγνωστικά αφήνοντας οριστικά πίσω της μαθητευόμενους δημάρχους που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και αντί για λύσεις, δημιουργούν προβλήματα.

Η πόλη μας δεν χρειάζεται απλά ένα νέο δήμαρχο. Χρειάζεται μια νέα πνοή, μια νέα κατεύθυνση και πάνω απ’ όλα, μια νέα σελίδα στην σπουδαία ιστορία της.

Πολλοί ισχυρίζονται πως ο συνδυασμός μας «Αθήνα ΤΩΡΑ», διέψευσε τις προβλέψεις και πέρασε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοίκητων εκλογών. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια

Δε διαψεύσαμε απλά τις προβλέψεις. Κυρίως αυξήσαμε τις προσδοκίες του κόσμου.

Γυρίσαμε κάθε γωνιά της Αθήνας και οι πολίτες με τους οποίους συνομιλήσαμε κατάλαβαν πως δεν είμαστε μία από τα ίδια.

Στο πρόσφατο debate στην ΕΡΤ, η λογική πήγε περίπατο, ο κ. Μπακογιάννης έπαιξε “κατενάτσιο” και απέδειξε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Ότι ζει δηλαδή σε μια άλλη, φανταστική πόλη. Πως αδυνατεί να κατανοήσει τα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης στις γειτονιές τους.

Προσωπικά, δεν είμαι εδώ για να σας υποσχεθώ τα συνηθισμένα. Δεν έβαλα υποψηφιότητα απλά για να κερδίσω τον απερχόμενο δήμαρχο ή να καταγράψω ποσοστά προς μικροκομματική εκμετάλλευση. Είμαι εδώ για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την εδραιωμένη πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτή την πόλη.

Είμαι εδώ για να φτιάξουμε μια πόλη που θα αναγνωρίζει την αξία της κληρονομιάς της, αλλά παράλληλα θα είναι και πρωτοπόρος σε τομείς όπως η τεχνολογία, η εκπαίδευση, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλώ όλους τους πολίτες της Αθήνας, από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να γίνουμε μια ομάδα, να βάλουμε την Αθήνα πάνω απ’ όλα και να στείλουμε σπίτι τους αυτούς που νομίζουν ότι κληρονόμησαν την εξουσία. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της, όχι κάποια στιγμή στο μέλλον, τώρα.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς ίσως αισθάνονται ότι η φωνή σας δεν έχει ακουστεί στο παρελθόν. Είναι δικαιολογημένο να αισθάνεστε αποξενωμένοι όταν όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Αλλά σας υπόσχομαι, ως δήμαρχος, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν πάλι φωνή.

Σας καλώ για την ανατροπή. Να ενώσουμε τις δυνάμεις και να γράψουμε ιστορία.

Αυτή την Κυριακή, η Αθήνα δεν αλλάζει απλά δήμαρχο. Αλλάζει αυτό που μέχρι πρόσφατα φάνταζε ως μια αναπότρεπτη καθοδική πορεία.

Από την Δευτέρα, θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιο μας για μία καλύτερη Αθήνα. Το πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει και μας έστειλε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, είναι γραμμένο σε ενεστώτα, όχι μέλλοντα.

Βάζουμε οριστικό τέλος στους περιπάτους και ανοίγουμε νέες λεωφόρους.

Η ιστορία είναι γεμάτη από “σίγουρους” νικητές που τελικά ανατρέπονται. Μπροστά μας έχουμε μια τέτοια ιστορική στιγμή και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αθήνα, η στιγμή είναι Τώρα.

Show More

Related Articles

Back to top button