Βριλήσσια

Βριλήσσια: Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα Σχολεία του Δήμου

Ο Δήμος Βριλησσίων για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ-21 ΟΤΑ) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει                « Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής» (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού) στα σχολεία του Δήμου  από 1 έως 5 Απριλίου 2019 και ονομάζεται «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων».

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει:

• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάντο σωστά»
• Βιωματική Εκπαίδευση για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου με τη χρήση προσομοιωτή πρόσκρουσης και ανατροπής ,υπό την επίβλεψη και παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής καθώς και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.
• Ομιλίες στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από εκπρόσωπο της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Β ΄Τμήμα Βορειοανατολικής Αττικής και από κλιμάκιο του 21 ΟΤΑ.

Η κυκλοφοριακή αγωγή ως δράση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας και είναι απαραίτητο να ξεκινά από την παιδική ηλικία, ώστε να γίνει το παιδί ανεξάρτητο και ικανό να διαχειριστεί την ασφαλή μετακίνησή του, δηλώνει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Σοφία Χαντζάρα.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close