Βριλήσσια

“Αγκάλιασαν” το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης οι γειτονιές των Βριλησσίων

Μεγάλη και συγκινητική η αποδοχή των δημοτών, σε μια ακόμη πρωτοβουλία του δήμου Βριλησσίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το Εργαστήρι Συνοικιακής Κομποστοποίησης που πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις, σε διάφορες γειτονιές στο δήμο , αποτέλεσε ένα ακόμη αισιόδοξο μήνυμα για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας.
Στόχος της δράσης ήταν να γίνει γνωστός ο διαχωρισμός των οργανικών οικιακών αποβλήτων και οι γειτονιές να παράγουν το δικό τους λίπασμα για κήπους και πάρκα.
Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του δήμου Βριλησσίων αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο για τους πολίτες,  ώστε να μυηθούν στη σωστή διαχείριση των απορρίμματων με πολλαπλά οικονομικά ωφέλη τόσο για το δήμο, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάννης αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων του νοικοκυριού μας στην πηγή για τη μετατροπή τους σε φυσικό λίπασμα για τα πάρκα και τους κήπους μας, αντί για την πανάκριβη και ρυπογόνα ταφή τους, είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ». .

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close