Βριλήσσια

Eργαστήρια Ζαχαροπλαστικής από τον ΟΚΠΑ Βριλησσίων

Για δεύτερα χρονιά ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, πραγματοποιεί τα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής, για παιδιά 6-12 ετών.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δυο φορές τον μήνα ενώ φέτος  και από το δεύτερο εργαστήριο, ο Αρχιζαχαροπλαστης της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, παράλληλα με την παρασκευή γλυκού,θα μάθει στα παιδιά μικρά μυστικά για ακόμα πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές! .
Σύμφωνα με τον ΟΚΠΑ, με το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τα παιδιά διευρύνουν την φαντασία τους, μαθαίνουν να εκτελούν βήμα βήμα μια συνταγή και χαίρονται με το τελικό αποτέλεσμά της, εξασκούν την λεπτή κινητικότητα, τη συγκέντρωση, την αφοσίωση, το ομαδικό πνεύμα και την δημιουργικότητα, μαθαίνουν τα σωστά και υγιεινά διατροφικά χαρακτηριστικά των συστατικών που περιέχονται στη συνταγή και μικρά μυστικά που θα τους δώσουν την σίγουρη επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα. 
Σημαντικό το γεγονός ο,τι δεν αξιοποιούν το πρωινό τους μπροστά στην τηλεόραση! 
Τα υλικά δε που χρησιμοποιούνται είναι εγγυημένα υγιεινά προκειμένου να διασφαλιστεί και ο μη εθισμός στη ζάχαρη, βασική προϋπόθεση για την υγεία .
Πόσο καμάρι μπορεί να χωρέσει το βλέμμα ενός παιδιού όταν μέσα στα μικρά χεράκια του έχει τα δικά του γλυκά και τα προσφέρει στη μαμά ή τον μπαμπά, που σίγουρα και για εκείνους είναι τα πιο νόστιμα γλυκά του κόσμου!

Επίσης είναι χρήσιμο να τονίσουμε ο,τι την ώρα που το παιδί απασχολείται ,ο γονιός έχει λίγο ελεύθερο χρόνο για τον ίδιο!

 


Εν αναμονή λοιπόν …
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button