Αγία Παρασκευή

Τι θέλουμε από έναν Δήμαρχο;

Victory άποψη

Γράφει ο Μανώλης Περρής

 Τα βασικά κριτήρια ψήφου των πολιτών στις δημοτικές εκλογές, λένε ότι είναι η καθαριότητα, οι προσωπικές σχέσεις και εικόνα του Δημάρχου και άντε και καμιά καινοτομία εισαγόμενη από Ευρώπη –αρκεί να μην συμβεί έξω από την πόρτα μας.

Μπορεί σε έναν  βαθμό να είναι έτσι τα πράγματα. Σίγουρα όμως δεν θα έπρεπε να είναι.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους τους δημότες και να αποτελεί βασικό ζήτημα της πολιτικής συζήτησης, είναι αυτό που συμβαίνει στο Χαλάνδρι όπου για πρώτη φορά ένας Δήμαρχος έκανε το αυτονόητο ( δείτε εδώ,  εδώ και εδώ ). Έκατσε και έλεγξε τις πληρωμές και τις εισπράξεις από τα δημοτικά τέλη, που υποτίθεται ότι αποτελούν έναν από τους ελάχιστους, βασικούς πόρους των ΟΤΑ. Και ανακάλυψε ότι για χρόνια μεγάλες και γνωστές εταιρείες με έδρα στο Χαλάνδρι, είτε δεν πλήρωναν, είτε πλήρωναν πολύ λιγότερα. Και  κανείς δεν τους έλεγξε. Κανείς δεν νοιάστηκε. Ή έκανε πως δεν νοιάστηκε.

Όλοι αυτοί θα έπρεπε να πληρώσουν 9,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Και σε αντίθεση με την βουβή πλειονότητα των «ανώνυμων» πολιτών, δεν πλήρωσαν. Χρειάστηκε να βρεθούν κάποιοι που να νοιάζονται για να αρχίσουν να πληρώνουν και ήδη ο Δήμος έχει αρχίσει και εισπράττει τα χρέη.

Μια από τις εταιρείες είναι  και η Αττική Οδός που όχι μόνο χρωστάει 4,5 εκ. ευρώ αλλά αρνείται και να τα πληρώσει, σέρνοντας τον Δήμο στα δικαστήρια. Εκεί πρωτόδικα, ο Δήμος δικαιώθηκε αλλά μετά μπήκαν τα μεγάλα μέσα και παρενέβη το ΣτΕ για να αναλάβει αυτό την υπόθεση. Κι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί. Από πέρσι το καλοκαίρι. Ίσως να περιμένουν τις εκλογές και την παλινόρθωση όσων δεν έβλεπαν και δεν ήξεραν τίποτα.

Αυτό το θέμα είναι μείζον και θα έπρεπε να αποτελεί βασική συζήτηση σε όλο το Χαλάνδρι κι όχι μόνο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κι όσοι γνωρίζουν αδιαφορούν.

Το παράδοξο είναι ότι αν συνέβαινε σε μια άλλη χώρα, όλοι θα λέγαμε μπράβο και την σχετική είδηση θα την κοινοποιούσαμε με πολλά θαυμαστικά στα socialmedia.

Αλήθεια δεν μας νοιάζει; Τι θέλουμε στην πραγματικότητα από έναν δήμαρχο; Να μας σβήσει την κλήση και να μας μαζεύει τα σκουπίδια; Πολύ χαμηλός ο πήχης.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button