Χαλάνδρι

«Σόου» αντιπολίτευσης με κραυγές, επιθέσεις και ύβρεις στο Χαλάνδρι

Με πρωτοφανή τρόπο επιχείρησαν, στελέχη της αντιπολίτευσης του Χαλανδρίου να παρεμποδίσουν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον δημόσιο απολογισμού του Δήμου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε με ένταση και συνεχείς απόπειρες διακοπών από μέλη της αντιπολίτευσης οι οποίοι παραβρέθηκαν παρότι είχαν ανακοινώσει ότι θα απέχουν  και επιτέθηκαν φραστικά στον Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν πολλές φορές από τον Δήμαρχο να συμμετάσχουν κανονικά στην διαδικασία και να εκθέσουν τις απόψεις τους, οι περισσότεροι επέμειναν στην αντιπαράθεση μέσω συνθημάτων και την ένταση.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του απολογισμού των πεπραγμένων του Δήμου, όπου κλήθηκαν οι κάτοικοι  και οι θεσμοθετημένοι σύλλογοι φορείς της πόλης (επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί, κ.α).

Από την εκδήλωση, η οποία έγινε την Κυριακή 3 Μαρτίου στον κινηματογράφο Αθηνά, απουσίαζαν επισήμως όλες οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο σε αυτή παραβρέθηκαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι Καλομοίρης, Κόσυβας και Καρατζά καταγγέλλοντας την  διαδικασία, ως προεκλογική φιέστα.

Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος απάντησε ότι «με πρωτοφανείς προκλήσεις, αήθεις προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις δήθεν αγανακτισμένων, το παλαιοκομματικό κατεστημένο της πόλης δίνει την μάχη της “επιστροφής στην κανονικότητα”, τονίζοντας ότι για τους όρους της συζήτησης δεν είχαν τεθεί ενστάσεις σε σχετική σύσκεψη των επικεφαλής παρατάξεων, ενώ είπε πως «η προβλεπόμενη διαδικασία ήταν ακριβώς ίδια με την περσινή όπου συμμετείχε κανονικά η αντιπολίτευση. Αλλά πέρσι δεν ήταν προεκλογική περίοδος».

Στην συνεδρίαση παρενέβησαν με πανό και συνθήματα, κάτοικοι του Πατήματος  διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην περιοχή, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με την δημοτική αρχή να επιμένει ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και ο χώρος που αγοράστηκε το 2016,με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, θα φιλοξενήσει τον νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά ασφαλή ,υπόγειο χώρο στέγασης των υπηρεσιών.

Ο κ. Ρούσσος, σχολιάζοντας τις στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για «μαύρο μέτωπο», το οποίο «από τη στιγμή που δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μείωση δημοτικών τελών, την έγκριση του προϋπολογισμού, βάζει τώρα μπροστά το θέμα των σκουπιδιών. Οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που χρεοκόπησαν την πόλη, επενδύουν αποκλειστικά στην στρατηγική της έντασης αντί του χρήσιμου διαλόγου για το μέλλον της.
Οι προφάσεις τινών, περί έλλειψης ενημέρωσης, προκαλούν μόνο θλίψη, μιας και ή συνεδρίαση ήταν γνωστή από εικοσαημέρου και όλοι είχαν πρόσβαση στα στοιχεία των υπηρεσιών.
Άλλωστε όλα τα στοιχεία για τον δήμο ειναι πλέον(και για πρώτη φορά)αναρτημένα και προσβάσιμα όχι μόνο στους αιρετούς αλλά και σε κάθε πολίτη.
Το γεγονός ότι ουδείς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης προσήλθε στις υπηρεσίες ζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει ότι η μόνη στόχευση του γνωστού ετερόκλητου μαύρου μετώπου(Καρατζά,Κουράση,ΛΑΕ,Θωμά)είναι η άρνηση της δημόσιας συζήτησης.»

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου επιτέθηκε ειδικότερα και στα στελέχη της ΛΑΕ στο Χαλάνδρι λέγοντας ότι «δ μπορεί όταν απευθύνονται στους εργαζομένους της καθαριότητας να εγκαλούν την διοίκηση για καθυστέρηση της μεταστέγασης στο ΧΕΥ9,των υπηρεσιών καθαριότητας, και όταν συνομιλούν με μια ομάδα κατοίκων να καταγγέλλουν την απόκτηση του οικοπέδου που οι ίδιοι τότε ψήφισαν! Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ομόφωνα υπερψηφίσει και πανηγυρίσει μαζί με σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο την αγορά του ακινήτου το 2016!
Ειδικά όμως,όσοι ειχαν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015, συναποφασίσει μαζί μας ,όλες τις ενέργειες απόκτησης του συγκεκριμένου ακινήτου, αποτελούν τον ορισμό του πολιτικού αμοραλισμού.»

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button