Βριλήσσια

«Σφαγή» στη νεοδημοκρατική βριλησσιώτικη πολυκατοικία για ένα περίπτερο!

Συναινετική λύση της δημοτικής αρχής Μανιατογιάννη που υπερψηφίστηκε με διευρυμένη πλειοψηφία πλην ΣΥΡΙΖΑ…

Την… σολομώντειο λύση στην διαφωνία των «γαλάζιων» υποψηφίων Δημάρχων, Αργύρη Ντινόπουλου και Γιάννη Πισιμίδη για το ποιος από τους δυο θα στήσει το εκλογική περίπτερο του δίπλα σε αυτό της ΝΔ, στα Βριλήσσια,   έδωσε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης: Αλλού τα κόμματα και αλλού η αυτοδιοίκηση.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που αποφασίζει για την χωροθέτηση των εκλογικών περιπτέρων, δεν κατάφερε, για πρώτη φορά στα χρονικά, μετά από τρεις άκαρπες συνεδριάσεις, να λάβει απόφαση.

Αιτία για αυτό η επιθυμία της παράταξης Πισιμίση «Νέα Πνοή» η οποία βρήκε στήριξη και στην τοπική ΝΔ, να μπει το περίπτερο του δίπλα σε αυτό του κόμματος, προκαλώντας την αντίδραση της πλευράς Ντινόπουλου ο οποίος δίνει μάχη για να πείσει ότι έχει πάρει το χρίσμα του Μητσοτάκη.

Η διαφωνία εξελίχθηκε σε καβγά μεταξύ των παρατάξεων, με βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν.

Τελικά τα πράγματα οδηγήθηκαν σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου έγινε διευρυμένη πλειοψηφία, αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη να διατεθεί χώρος στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα και περιφερειακές παρατάξεις  σε διαφορετική πλευρά της κεντρικής πλατείας των Βριλησσίων και συγκεκριμένα βορειοανατολικά στην πλατεία Αναλήψεως στην είσοδο από την οδό Κονίτσης.

Στη βορειοδυτική πλευρά του πλακώστροτου της Εθνικής Αντιστάσεως διατέθηκαν χώροι για τα εκλογικά περίπτερα των δημοτικών συνδυασμών, όπως και παλιότερα συνέβαινε στις εκλογικές αναμετρήσεις τους, ώστε αφενός και αφετέρου να είναι πιο λειτουργική, κάτι που βάρυνε στην πρόταση της δημοτικής αρχής.

Η πρόταση του Δημάρχου βρήκε υποστήριξη ή αποδοχή εκ μέρους της Ανατροπής του Κ. Παπασπηλίου, της Λαϊκής Συσπείρωσης (η οποία πάντως απείχε από την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αλαλούμ που προκάλεσαν «όσα κόμματα εμφανίζονται με πολλαπλά προσωπεία στις κάλπες), της Δράσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τελικώς και των σχημάτων της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Πνοής.

Η τελευταία αποδέχθηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής, μετά από θετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος του πρώην δημάρχου κ. Ιωαννίδη, η οποία αποδείχθηκε ικανή να κάμψει  τελικώς τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της Γιάννη Πισιμίση. Δεν υπερψήφισαν την πρόταση της διοίκησης μόνο οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης, παρά τη συμπόρευσή τους με την παράταξη της δημοτικής αρχής στις φετινές εκλογές, ζητώντας αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κόμματα να βρίσκονται στο ίδιο σημείο της πλατείας, επί του πεζόδρομου της Εθν. Αντιστάσεως.

Υπερκομματικός και… «Αναλογικός» Μανιατογιάννης

Στη λογική του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη επικράτησε η διασφάλιση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου της πλατείας Αναλήψεως για τους δημότες και ταυτόχρονα της εξεύρεσης της πλέον συναινετικής λύσης, έστω κι αν αυτό σήμαινε την άρνηση της Ανοιχτής Πόλης. Ύστερα κι από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων των κυρίων Τσούτσια και Παπασπηλίου  και του ανεξάρτητου συμβούλου κ. Ηλία, αλλά και αρκετών συμβούλων της δικής του παράταξης για τη λειτουργικότητα του πλατείας υπέρ των δημοτών, ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης, σε μια διαδικασία «πρόβα» της απλής αναλογικής καθώς η απόφαση για να είναι έγκυρη χρειαζόταν διευρυμένη πλειοψηφία, παρά τη διαφορετική θέση της παράταξης του Ανοιχτής Πόλης, συνδιαμόρφωσε την τελική πρότασή του ώστε να επιτευχθεί κοινωνικά και πολιτικά συναινετική αποδεκτή λύση και το πέτυχε.

Πονοκέφαλος για «Ντινόπουλο Δυνατά» και «Νέα Πνοή»

Απόνερα και αρνητικό αντίκτυπο από ένα φαινομενικά ήσσονος σημασίας ζήτημα είχαν οι παρατάξεις της ΝΔ στην προσπάθεια τους να εμφανισθεί καθεμία πιο νεοδημοκρατική από την άλλη! Για την πλευρά Ντινόπουλου η επίπονη διαδικασία της Διαπαραταξιακής που σημαδεύτηκε από τις λογομαχίες του κ. Πισιμίση με τον κ. Δημητρίου, αποκάλυψε ότι παρά την στήριξη που φαίνεται ότι έχει κεντρικά από «κομματικούς βαρόνους» της Πειραιώς, η τοπική ΝΔ σε θεσμικό δημοτικό επίπεδο τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ του υποψηφίου της Νέας Πνοής. Για την πλευρά Νέας Πνοής-Πισιμίση, καταγράφεται στο εσωτερικό της η εμφανής διαφωνία του νεαρού επικεφαλής της στις εκλογές με τον πρώην δήμαρχο και απερχόμενο επικεφαλής της στο παρόν συμβούλιο κ. Ιωαννίδη για το θέμα, εξέλιξη η οποία οδήγησε να αποδυναμωθεί η θέση του υποψηφίου δημάρχου της μέσα στη συνεδρίαση και να μεταστραφεί ξαφνικά στη διάρκεια της συζήτησης υπέρ της πρότασης της διοίκησης Μανιατογιάννη για την οποία στην αρχή επιχειρηματολογούσε εναντίον της, λόγω της ισορροπημένης και υπέρ της εύρεσης πρακτικής λύσης του πρώην δημάρχου που τον έφερε ενδοπαραταξιακά σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι δημότες παρακολουθούν

Αλγεινή εντύπωση όπως είναι φυσικό προκαλούν τα γεγονότα αυτά στους δημότες που μαθαίνουν για τον εσωκομματικό καβγά αυτοδιοικητικών παρατάξεων που υποτίθεται πως διεκδικούν την ψήφο τους στις εκλογές για τη διακυβέρνηση του δήμου τους. Ιδιαίτερα στο φόντο της επερχόμενης απλής αναλογικής τίθεται έντονα το ζήτημα του μετριοπαθούς προφίλ και της δυνατότητας εξεύρεσης συναινετικών λύσεων για την κυβερνησιμότητα και αποτελεσματικότητα τουλάχιστον στα σημαντικά για την τοπική κοινωνία. Κι αυτό το ατού, αυτή την κρίσιμη στιγμή, φαίνεται να το διαθέτει μόνο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τον «Δήμο Δημιουργίας» ΞένοςΜανοατογιάννης, ενώπιον του τελικού κριτή που είναι οι βριλησσιώτες που θα εκφραστούν στη δημοτική κάλπη του Μαΐου.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button