Αγία Παρασκευή

Ρεκόρ υποψηφίων Δημάρχων και στην Αγία Παρασκευή

Εννέα στην κούρσα για το Δημαρχείο

Τους εννέα έφτασαν οι υποψήφιοι που ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Οι πέντε εξ αυτών προέρχονται από την ΝΔ και τον ευρύτερο δεξιό χώρο αποτυπώνοντας την πολυδιάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην Αγία Παρασκευή όπως και στην πλειονότητα των Δήμων της χώρας ενόψει των εκλογών του Μαΐου . Οι ζυμώσεις που έγιναν για ενοποίηση ψηφοδελτίων δεν τελεσφόρησαν αφού επικράτησαν οι προσωπικοί ανταγωνισμοί των υποψηφίων αλλά και οι γραμμές των διαφορετικών και συγκρουόμενων υπογείων, στρατοπέδων εντός του κόμματος της ΝΔ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στα εννέα ψηφοδέλτια στην Αγία Παρασκευή, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, τουλάχιστον απο το 1978.  Στις εκλογές του 2014 διεκδίκησαν τον Δήμο, έξι υποψήφιοι, το 2010 οι διεκδικητές ήταν πέντε ενώ το 2006 κατήλθαν έξι υποψήφιοι. Πέντε ήταν οι υποψήφιοι το 2002 και έξι το 1998. Σε όλες τις προηγούμενες οι υποψήφιοι δεν ξεπέρασαν τους πέντε.

Τον Δήμο έχουν ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν:

Γιάννης Σταθόπουλος που στοχεύει στην επανεκλογή του με την παράταξη «Νίκη των Πολιτών». Η υποψηφιότητα του στηρίζεται από στελέχη που προέρχονται από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, απο την κεντροδεξιά έως την αριστερά και την οικολογία. Έμπειρος στα αυτοδιοικητικά πράγματα, δραστήριος και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, κρίνεται γενικώς ως ένας αποτελεσματικός Δήμαρχος και θεωρείται επιτυχημένος στο έργο του. Στις προηγούμενες εκλογές, ο Γ. Σταθόπουλος κέρδισε στον Β γύρο με 51%.

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλής ζορμπάς

*Ο πρώην «γαλάζιος» Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, με την παράταξη του «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», έχοντας όμως  χάσει πλήθος στελεχών. Πάντως έχει ακόμη ρεύμα στο δεξιό ακροατήριο της πόλη,  αν και χωρίς στήριξη από την ηγεσία της ΝΔ.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρος μουστογιαννης

Αλέξανδρος Μουστογιάννης, στέλεχος κι αυτός της ΝΔ, πρώην συνεργάτης του κ. Ζορμπά.  Το 2015, ο κ. Μουστογιάννης κατέβηκε ως «αντάρτης» κι έλαβε το 4,5% των ψήφων.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος οικονομου αγια παρασκευη

Βασίλης Οικονόμου, πρώην στρατιωτικός, κατεβαίνει με πολλά πρώην στελέχη του κ. Ζορμπά και φαίνεται να έχει την προτίμηση των κεντρικών της ΝΔ. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρει μέρος στις εκλογές ενώ στο παρασκήνιο εξελίσσονται ζυμώσεις για κοινή κάθοδο με τον κ. Τσιάμπα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κωστας τσιαμπας

Κώστας Τσιάμπας, έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος και μέλος της ΝΔ, ήταν ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ανεξαρτητοποιήθηκε πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου, δηλώνοντας την διαφοροποίηση του απο την ασκούμενη αντιπολιτευτική τακτική. Ο κ. Τσιάμπας ασκεί επιρροή σε ένα τμήμα της κομματικής βάσης και διεκδικεί ένα κομμάτι της πίτας.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτης αλεξοπουλος αγια παρασκευη

Φώτης Αλεξόπουλος, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο ψηφοδέλτιο του Αλ. Μουστογιάννη. Ο κ. Αλεξόπουλος δεν διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, ωστόσο μπορεί να κερδίσει ψήφους, απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους με ευαισθησίες στα εθνικά θέματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννησ μυλωνακησ αγια παρασκευη

Γιάννης Μυλωνάκης και η παράταξη «Αλλάζουμε», κατεβαίνει για πρώτη φορά . Στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε με τον συνδυασμό του Βασίλη Γιαννακόπουλου από τον οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε το 2016.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεας γκιζιωτης αγια

Ανδρέας Γκιζιώτης με την Λαική Συσπείρωση του ΚΚΕ. Στις προηγούμενες εκλογές πήρε 8,9%.

Αποτέλεσμα εικόνας για θανος ανδρίτσος αγια

Θάνος Ανδρίτσος ως επικεφαλής της παράταξης «Φυσάει κόντρα για την Αγία Παρασκευή» η οποία στις προηγούμενες εκλογές πήρε 4,4%.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button