Βριλήσσια

Πρώτος και με πλειοψηφία εδρών ο Ξ. Μανιατογιάννης

Καθαρός νικητής του πρώτου γύρου, παίρνοντας σαφές προβάδισμα αλλά και την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, εκλέγοντας 10 έδρες, είναι τελικά ο , Ξένος Μανιατογιάννης στα Βριλήσσια.

Ο Δήμαρχος πήρε 29,27%, σχεδόν δέκα μονάδες πάνω από ότι έλαβε στον πρώτο γύρο των προηγούμενων εκλογών και θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή στον β γύρο, τον δεύτερο Αργύρη Ντινόπουλο που κινήθηκε κάτω των προσδοκιών του, παίρνοντας 27% και μόλις 174 ψήφους περισσότερες από τον βασικό του ενδοπαραταξιακό αντίπαλο, Γιάννη Πισιμίση που κατέγραψε τελικά 26%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε, χάνοντας την μισή εκλογική του δύναμη σε σχέση με το 2014, ο Γιάννης Τσούτσιας με 8,4%. Περίπου 2% έχασε η Λαική Συσπείρωση λαμβάνοντας τελικα λίγο πάνω απο 4%% ενώ ο Κώστας Παπασπηλίου έχασε περίπου 8 μονάδες, παίρνοντας το 3,7%.

Οι δυο μονομάχοι πλέον ετοιμάζονται για την τελική “μάχη” της Κυριακής που θα κρίνει το αν θα συνεχιστεί η πορεία που ακολούθησε ο Δήμος τα τελευταία πέντε χρόνια υπό τον Ξ. Μανιατογιάννη ή αν θα επιστρέψει έπειτα απο δεκατρία χρόνια και μια καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και το πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι των άλλων παρατάξεων και ειδικώς όσοι ψήφισαν τον Γ. Πισιμίση ο οποίος ήλθε σε μετωπική σύγκρουση με τον κ. Ντινόπουλο προεκλογικώς.

τελικά αποτελέσματα

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (συμμετοχή 69,59%)

 

ποσοστό έδρες
Ξένος Μανιατογιάννης 29,27% 10
Αργύρης Ντινόπουλος 27,16% 9
Γιάννης Πισιμίσης 25,98% 9
Γιάννης Τσούτσιας 8,46% 3
Βασίλης Βήττος 4,05% 1
Κωνσταντίνος Παπασπηλίου 3,71% 1
Ηλίας Ορέστης 1,38%
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button