Βριλήσσια

Ποιοι “κατεβαίνουν” με τον Μανιατογιάννη

Εκκωφαντική διάψευση σεναρίων για "συριζαϊκό ψηφοδέλτιο" - Απολογισμός θητείας από τον Δήμαρχο που ζήτησε εκ νέου εντολή για να συνεχίσει το έργο του.

Νέα δεδομένα στα πολιτικά πράγματα των Βριλησσίων ενόψει εκλογών,  έφερε η παρουσίαση των 18 νέων υποψηφίων της παράταξης Δήμος Δημιουργίας, από τον Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον απολογισμό της θητείας του που έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Οι 12 εξ αυτών είναι γυναίκες.

Με την ανακοίνωση των υποψηφίων, ο κ. Μανιατογιάννης θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Δήμος Δημιουργίας είναι η μόνη καθαρά αυτοδιοικητική και ακομάτιστη παράταξη με προοδευτικό προφίλ κόντρα στις καθαρά κομματικές υποψηφιότητες της αντιπολίτευσης, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Σε πείσμα των σεναρίων που διακινούσε η αντιπολίτευση περί ενός φιλοκυβερνητικού ψηφοδελτίου, τελικώς δεν περιλαμβάνονται στελέχη που διατηρούν κυβερνητική θέση και προέρχονται από την παράταξη  “Ανοιχτή Πόλη” και η οποία έχει ήδη δηλώσει την στήριξη της στην υποψηφιότητα του Δημάρχου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ανοιχτή Πόλη, επιλέχθηκαν  στελέχη που προέρχονται απο την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Άλλωστε, ο κ. Μανιατογιάννης έχει αποσαφηνίσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι στην πολιτική διεύρυνση που επιχειρεί «θα συμπεριληφθούν μόνο πρόσωπα με αυτοδιοικητική διαδρομή και οι οποίοι δεν έχουν λάβει θέσεις εξουσίας είτε με αυτή την κυβέρνηση είτε και με τις προηγούμενες”. Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο έκανε γνωστό ότι ισχύει και για τα στελέχη της δικής του παράταξης. Κάτι που όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένως τονίσει, «αποτελεί πάνδημο αίτημα και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας των Βριλησσίων και χρέος των αιρετών της προς αυτήν».

ΕΝΟΧΛΗΣΗ

Σημειώνεται ότι μια μέρα πριν την εκδήλωση, εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης επέλεξαν να δημοσιεύσουν εκ νέου ανακοίνωση «κοινής συμπόρευσης» με την παράταξη Ξένου Μανιατογιάννη – Δήμου Δημιουργίας στις εκλογές, μάλιστα με τη μορφή μανιφέστου αυτή τη φορά. Κίνηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Δημάρχου και του επιτελείου του.  Κάτι που φαίνεται να οδήγησε και στην οριστική  απόφαση να μην συμπεριληφθεί κανένα κυβερνητικό στέλεχος στο ψηφοδέλτιο.

ΟΙ “ΝΕΟΙ”

Τα νέα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» και ανακοινώθηκαν από τον κ. Μανιατογιάννη, είναι τα εξής:

Αποστολίδου Κλεονίκη, Βοριά Ειρήνη, Γριμάνη Μαρία, Καρακώστας Γιάννης, Κοντοδύνας Δημήτρης, Κουτσουνάδη Στεφανία, Κωστοβασίλη Ελίνα, Μαλακού Χριστίνα, Μιχαλόπουλος Βασίλης, Μπατάλας Στέφανος, Ντούμα Μαρία, Ντρίνια Ελένη, Παπακώστας Κωνσταντίνος, Παπαποστόλου Πέτρος, Ράπτη Σοφία, Σάρδη Μαρία, Σπανδώνη Παυλίνα, Τζώρτζη Μαρία.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 Εξάλλου, ο κ. Μανιατογιάννης παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημαρχιακής του θητείας, συνοδεία video και slides, μιλώντας εκτός κειμένου και κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος  εστίασε μεταξύ άλλων στην επίτευξη πλεονάσματος και στην μείωση των υποχρεώσεων, στις διεκδικήσεις που οδήγησαν σε αύξηση της χρηματοδότησης καθώς και στην απόκτηση πολύτιμων ζωτικών χώρων για υποδομές, στην μεγάλη επιτυχία του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων που οδήγησε σε μεγάλη μείωση κόστους που έδωσε την δυνατότητα και για μείωση κατά 25% συνολικά των δημοτικών τελών καθώς και στην κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και έχει ως αποτέλεσμα την έμπρακτη στήριξη χιλιάδων δημοτών. Ακόμα, αναφέρθηκε στα έργα φυσικού αερίου τα οποία καθιστούν τα Βριλήσσια πρώτα σε νέες συνδέσεις σε όλη την Αττική, στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν υλοποιηθεί και στα έργα ασφαλτοστρώσεων που αποτελούν το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες. Έκανε ακόμη ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική για τον πολιτισμό και την παιδεία, δίνοντας έμφαση στα τρία βρεφικά τμήματα που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στα Βριλήσσια. Τέλος ενημέρωσε για τα έργα που ήδη έχουν προωθηθεί και θα μπουν σε φάση υλοποίησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button