Αγία Παρασκευή

Μείωση 8% στα τέλη της Αγ. Παρασκευής – Πιο οικονομικός Δήμος στα Βόρεια Προάστια

Μείωση δημοτικών τελών κατά 8% για τις οικίες αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής αποδεχόμενο την τελική πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου. Επίσης αποφασίστηκε μείωση κατά 30% για καταστήματα έως 150 τμ και 10% για τα μεγαλύτερα.

Ειδικά για τις οικίες, το τέλος διαμορφώνεται για το 2019 στο 1,03 ευρώ / τ.μ., κάτι που καθιστά την Αγία Παρασκευή ως τον οικονομικότερο Δήμο των βορείων προαστίων και τον δεύτερο με τα πιο χαμηλά τέλη σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, μετά τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Σε ότι αφορά στα βόρεια προάστια, δεύτερος πιο οικονομικός Δήμος για το 2019 είναι το Χαλάνδρι με 1,10 ευρώ/τ.μ. κι ακολουθούν τα Βριλήσσια με 1,12 ευρώ /τ.μ.  Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Κηφισιάς “χρεώνει” με 1,02 ευρώ/τ.μ. αλλά μόνο τα σπίτια έως 100 τ.μ. (και με 1,14 ευρώ/τμ. τα άνω των 100 τ.μ.) τα οποία όμως αποτελούν ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό του οικιστικού δυναμικού του κι αφορούν κυρίως στην περιοχή των “Εργατικών” της Κάτω Κηφισιάς. 

Με την απόφαση αυτή, η συνολική μείωση τελών στην Αγία Παρασκευή από το 2015, φτάνει για τις οικίες στο 20% ενώ στο 51% για τα καταστήματα έως 60 τμ και στο 42% για τα καταστήματα 60 έως 150 τμ.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση, η αντιπολίτευση του Δήμου είχε απορρίψει μειώσεις 3% για τις οικίες, 40% για τα καταστήματα έως 150 τμ και 8,8% για τα μεγαλύτερα , με την μείζονα αντιπολίτευση να ζητά η μείωση για τις οικίες να φτάσει το 30%, κάτι που θεωρήθηκε “εξωπραγματικό και λαϊκίστικο” από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Η καταψήφιση προκάλεσε πολιτική σύγκρουση αλλά και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και κυρίως τους επιχειρηματίες που έβλεπαν να χάνουν τις γενναίες μειώσεις στα τέλη. Τελικώς, η αντιπολίτευση αποδέχτηκε την νέα πρόταση του Δημάρχου για μεγαλύτερη μείωση στις οικίες, μικρότερη στα μικρά καταστήματα και ελαφρώς μεγαλύτερα για τα μεγάλα μαγαζιά και επιχειρήσεις, αν και αρχικώς η παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά εκδήλωσε την πρόθεση να καταψηφίσει κι αυτή την πρόταση για να αλλάξει άποψη μετά και στην στήριξη που έλαβε η πρόταση της διοίκησης απο τις άλλες παρατάξεις.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button