ΒριλήσσιαΕιδήσεις

Κυματοθραύστης Μανιατογιάννη-Πισιμίση-Τσούτσια στις λογικές του παρελθόντος

Eυρεία πλειοψηφία αυτοδιοικητικών και νέων

Το μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί πλέον είναι αν και πως θα επιτευχθούν οι απαραίτητες συνεργασίες της επόμενης ημέρας που επιβάλλονται από το σύστημα της απλής αναλογικής.

Για να λειτουργήσει ο  Δήμος απαιτούνται πλέον ευρύτερες συμμαχίες και συνεργασίες.

Ήδη πάντως ο Αργύρης Ντινόπουλος έδειξε ότι θέλει να έχει μια καθαρά κομματική προσέγγιση, συναθροίζοντας στις δηλώσεις του, το ποσοστό του με τις δυνάμεις του Γ. Πισιμίση καθώς και την έδρα του κ. Παπασπηλίου και τονίζοντας ότι “η ΝΔ έχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία να διοικήσει τον Δήμο με εκείνον Δήμαρχο”.

Ωστόσο, με τον κ. Πισιμίση έχουν έρθει σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα η δήλωση του να βγάζει αδικαιολόγητη αλαζονεία, ενώ ο επικεφαλής της Νέας Πνοής από τη δική του πλευρά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται με τα ίδια κομματικά κριτήρια το αποτέλεσμα των εκλογών, ούτε να έχει την διάθεση να αποτελέσει το πολιτικό δεκανίκι του κ. Ντινόπουλου.

Σε ό,τι αφορά στον Ξένο Μανιατογιάννη, έδειξε ήδη από την θητεία του τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, την διάθεση του και την ικανότητα να συνθέτει δυνάμεις, ζητώντας και λαμβάνοντας πολύ συχνά  ευρείες συναινέσεις του ΔΣ ενώ και το ψηφοδέλτιο του απαρτιζόταν από στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η συνεργασία του με τον κ. Πισιμιση που ήταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και τους τελευταίους μήνες επικεφαλής της, έχει δοκιμασθεί και δομηθεί από πριν, φέρνοντας και οι δυο νέο ήθος στα τοπικά πράγματα.

Το ίδιο συνέβη και με τον Γιάννη Τσούτσια της Δράσης, ο οποίος ανήκει στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και η παρουσία του στα δημοτικά  πράγματα ως τώρα χαρακτηρίζεται από την ίδια λογική συναινέσεων και καλόπιστης κριτικής με γνώμονα το καλό της πόλης. Επιπλέον, ο κ. Τσούτσιας έδειξε προεκλογικά ότι απορρίπτει τις λογικές Ντινόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική χυδαιότητα έχει οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που ο παλιός Μαυρογιαλούρος φαντάζει γραφικός μπροστά στους σημερινούς μοδάτους υποψηφίους και τις φτιασιδωμένες από τα μίντια καρικατούρες τους».

Επί ημερών Μανιατογιάννη, οι τρείς παρατάξεις «Δήμος Δημιουργίας», «Νέα Πνοή» και «Δράση», απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν και να συνθέσουν τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις και απόψεις για το καλό της πόλης. Σήμερα, διαθέτουν μαζί μια πλειοψηφία 22 δημοτικών συμβούλων σε σύνολο 33, ικανή να αποτελέσει τον κυματοθραύστη στην επιστροφή της λογικής των κομματαρχών.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button