ΠεριβάλλονΔημοτικά

«Κέρκυρα 180°» Μια νέα «πολυσυμμετοχική» δημοτική ομάδα μόλις γεννήθηκε

«ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ» το κεντρικό εκλογικό της σύνθημα με το οποίο καλεί σε μια υπέρ-κομματική και αδέσμευτη κίνηση πολιτών για μια βιώσιμη πόλη του σύγχρονου κόσμου

Με κοινή πρωτοβουλία της Μαρίας Δρυ, του Κάρολου Ρούση, της Χρύσας Χαλικιοπούλου, του Γιώργου Λούμπου και με τη μαζική συμμετοχή πολλών Κερκυραίων από τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του νησιού που θέλουν κάτι νέο και διαφορετικό για την αυτοδιοίκηση του ιστορικού τόπου τους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο “GABAO bistro” η πρώτη ανοιχτή συνάντηση που οδήγησε στη γέννηση της κίνησης πολιτών «Κέρκυρα 180°». Απόφαση της νέας κερκυραϊκής κίνησης πολιτών, της οποίας τα μέλη συναντήθηκαν και ανάπτυξαν κοινούς προβληματισμούς όλο το προηγούμενο διάστημα στο φόντο της κρίσης διαχείρισης των απορριμμάτων και της εν γένει κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της αναπτυξιακής στασιμότητας του νησιού, είναι η συμμετοχή στις προσεχείς δημοτικέεκλογές του Μαϊου.

Κεντρικό σύνθημα της εκλογικής εκστρατείας της νέας δημοτικής κίνησης «Κέρκυρα 180°» επιλέχθηκε από τους συμμετέχοντες το «ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ», ενώ σύμφωνα με τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό της νέας «πολυσυμμετοχικής» κερκυραϊκής ομάδας, πρόκειται για «μια υπέρ-κομματική και αδέσμευτη κίνηση πολιτών με στόχο για να μετατρέψει την Κέρκυρα σε μια βιώσιμη πόλη του σύγχρονου κόσμου».

Με βάση την ιδρυτική διακήρυξη του νέου συνδυασμού: «Η κίνηση μας δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με διαφορετικές μεταξύ τους πεποιθήσεις και βιώματα, με διάθεση για εργασία αλλά και συνεργασία με σκοπό να επαναπροσδιορίσει την Κέρκυρα και να την επανατοποθετήσει στον εθνικό αλλά και παγκόσμιο χάρτη όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της αλλά και ως δυναμική παρουσία στην σημερινή πραγματικότητα. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες τις οποίες ενώνει η αγάπη μας για την Κέρκυρα και η ορθή λογική. Είμαστε μία δυνατή και συμπαγής ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν κάθε κομμάτι του Δήμου μας και της κοινωνίας μας, ανθρώπους που συναντάς καθημερινά στο δρόμο, τους χαιρετάς και τους γνωρίζεις».

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της νέας δημοτικής κίνησης, από την πρώτη ανοιχτή συνάντηση τους και το διάλογο που πραγματοποιήθηκε, «γεννήθηκε μια κίνηση για να κάνουμε στροφή 180 μοιρών», για μια νέα πορεία στην οποία «η κατεύθυνση είναι πολύ πιο σημαντική από την ταχύτητα», καθώς «μέχρι σήμερα έχουμε δει πολλούς να πηγαίνουν στο πουθενά πολύ γρήγορα».

Τέλος, στο ανοιχτό κάλεσμα της νέας δημοτικής κίνησης «Κέρκυρα 180°», περιέχεται και το κεντρικό της μήνυμα προς τους κατοίκους του κεντρικού δήμου του νησιού, ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών:

«Αν οι Κερκυραίοι είναι ευχαριστημένοι με τη σημερινή κατάσταση της Κέρκυρας τότε δεν έχουν μια επιλογή αλλά πολλές, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται πρώην δήμαρχοι, η νυν αντιπολίτευση καθώς και μέλη πρώην δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων, τους οποίους ο ίδιος ο λαός έχει καταψηφίσει παλαιότερα. Αν όμως θέλουμε να δούμε την Κέρκυρα να αλλάζει σελίδα και να κοιτά το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, η μόνη επιλογή είναι η Κέρκυρα 180° γιατί η αλλαγή έρχεται όταν δουλεύουμε όλοι μαζί».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button