Αγία Παρασκευή

Η Ραχήλ Μακρή εξαφάνισε το… φυσικό αέριο!

Θυμηδία και σκωπτικά σχόλια σε Παλλήνη και Γέρακα για την νέα «συνωμοσία» που «ανακάλυψε» η υποψήφια Δήμαρχος.

Θυμηδία και σκωπτικά σχόλια σε Παλλήνη και Γέρακα για την νέα «συνωμοσία» που «ανακάλυψε» η υποψήφια Δήμαρχος. Ενώ το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε όλη την πόλη, εκείνη μιλά για “απάτη του Δημάρχου”, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν «αν έχει καταλάβει σε ποιον Δήμο βρίσκεται».

Στα 30 χλμ έφτασε ήδη το μήκος του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Παλλήνης ενώ οι επεκτάσεις συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς με στόχο το 2020 να έχει καλυφθεί όλη η πόλη.

 Αυτό αποτυπώνεται και στους χάρτες της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής που δημοσιεύει η V.

Η πραγματικότητα αυτή όμως φαίνεται ότι δεν αρέσει στην υποψήφια Δήμαρχο, Ραχήλ Μακρή η οποία ισχυρίζεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει έργο» κι ότι «ο Δήμαρχος εξαπατά τους πολίτες στέλνοντας τους ειδοποιητήρια για συνδέσεις που δεν θα γίνουν»!

Ισχυρισμοί που μάλλον αποκαλύπτουν άγνοια των θεμάτων του Δήμου που οραματίζεται να «απελευθερώσει» από «Σώρρηδες και Συριζαίους», προκαλώντας  σκωπτικά σχόλια σε Παλλήνη και Γέρακα  για το «αν η κα Μακρή έχει κατανοήσει σε ποιον Δήμο έχει θέσει υποψηφιότητα».

Στο ίδιο πνεύμα, πηγές του Δήμου δηλώνουν: «Ας έρθει η κα Μακρή να της δείξουμε τα έργα, για να γνωρίσει και την πόλη».

Τι λέει η Ραχήλ Μακρή…

Σε ένα διάλειμμα των «αποκαλύψεων» της περί «χιλιάδων παράνομων μεταναστών», η πρώην βουλευτής «ανακάλυψε» ότι  ο Δήμος Παλλήνης δεν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό επεκτάσεων της ΕΔΑΑ κι ότι «θα συνδεθούν μόνο το Δημαρχείο, τα σχολεία και ίσως τα κέντρα Γέρακα και Παλλήνης με κόστος 280.000 ευρώ που θα πληρώσουν οι δημότες».

Ως αποδείξεις μάλιστα, επικαλέστηκε δυο ρεπορτάζ σε ιστοσελίδες που δημοσιεύτηκαν πριν ένα χρόνο και πριν οκτώ μήνες αντίστοιχα.

…τι ισχύει στην πραγματικότητα

Τα στοιχεία της ΕΔΑΑ πάντως αποκαλύπτουν ότι η κα Μακρή, εάν δεν είναι ανενημέρωτη, τότε διαστρεβλώνει την πραγματικότητα: έως τον Μάρτιο του 2019, υλοποιήθηκαν 15 χλμ δικτύου στον Γέρακα κι άλλα 15 χλμ. στην Παλλήνη, δηλαδή 24 χλμ. παραπάνω από την αρχική συμφωνία.

Έως το 2020, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας, θα καλυφθεί όλος ο Γέρακας και όλο το παλιό κέντρο Παλλήνης.

Η αρχική συμφωνία Δήμου και ΕΔΑΑ προέβλεπε 6 χλμ. δικτύου (3,2 χλμ. στον Γέρακα και κατά 3 χλμ. στο κέντρο της Παλλήνης), με κόστος 570.000 ευρώ.

Μετά από νέο αίτημα του Δήμου, προστέθηκαν επιπλέον 3,3 χλμ. δικτύου για να συνδεθούν οι δημοτικοί χώροι. Η δαπάνη των 280.000 ευρώ θα καλυφθεί από τον Δήμο και θα αποσβεστεί σε δυο χρόνια από την εξοικονόμηση κατανάλωσης.

ΕΔΑΑ: «Πρωτοπόρος ο Δήμος Παλλήνης»

Παράλληλα, ο Δήμος, προκειμένου να πιέσει την ΕΔΑΑ να εντάξει νέες επεκτάσεις, ενεργοποίησε τους πολίτες ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να πείσει για την βιωσιμότητα της επένδυσης. Τελικώς συγκεντρώθηκαν 2.000 αιτήσεις. Αυτό λειτούργησε κομβικά, όπως παραδέχτηκε δημόσια και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑΑ, κ. Δημήτρης Παπακώστας σε εκδήλωση στον Γέρακα τον περασμένο Νοέμβριο. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Δήμο Παλλήνης ως «πρωτοπόρο αφού μέσα σε έξι μήνες το φυσικό αέριο έγινε πραγματικότητα», δίνοντας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο.

Η εταιρεία, βλέποντας το ζωηρό ενδιαφέρον, συμφώνησε με τον Δήμο, να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και να επεκταθεί το δίκτυο έτσι ώστε έως το τέλος του 2020 να καλυφθεί όλος ο Γέρακας και όλο το παλαιό κέντρο της Παλλήνης.

Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και προχωρούν τάχιστα ενώ έγιναν οι πρώτες συνδέσεις οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στους επόμενους δυο μήνες.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button