Χαλάνδρι

Ενδεκάδα υποψηφίων Δημάρχων στο Χαλάνδρι

Ποιοι διεκδικούν την ψήφο των δημοτών

Μια ολόκληρη εντεκάδα υποψηφίων δημάρχων, με την πλειονότητα τους να αποτελούν στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, διεκδικούν τον Δήμο Χαλανδρίου, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και αποτυπώνοντας την πολυδιάσπαση και τους ενδοπαραταξιακούς ανταγωνισμούς στο «γαλάζιο» και «πράσινο» στρατόπεδο.

Οι έντεκα, τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, υποψήφιοι που ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Χαλανδραίων, είναι οι εξής:

Αποτέλεσμα εικόνας για σιμος ρουσσος

Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος διεκδικεί την επανεκλογή του με την παράταξη «Αντίσταση με τους πολίτες». Το ψηφοδέλτιο του αναμένεται να περιλαμβάνει στελέχη από την αριστερά, την οικολογία και την κεντροαριστερά έως και την κεντροδεξιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του για «κοινή συστράτευση» με προοδευτικές δυνάμεις της πόλης. Το 2014 ο κ. Ρούσσος, εξελέγη στον δεύτερο γύρο με 52,4% ενώ στον πρώτο γύρο έλαβε 17,8%.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος κουράσης

Ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, διεκδικεί ρεβάνς για την ήττα του 2014, με την παράταξη «Χαλάνδρι σε δράση». Ανήκει στον χώρο της ΝΔ αν και έχουν κοπεί οι γέφυρες με τα κεντρικά, εκφράζοντας την «λαική δεξιά». Το 2014 ο κ. Κουράσης έλαβε 27,02% στον πρώτο γύρο και 47,6% στον δεύτερο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανος κρανίδης

Ο πρώην Αντιδήμαρχος της διοίκησης Κουράση, Μανώλης Κρανιδης με τον συνδυασμό «Ορίζοντας 2023», εμφανίζεται ως εκφραστής του «μητσοτακικού φιλελευθερισμού». Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης Κουράση λαμβάνοντας την 20η θέση σε σταυρούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτης βασιος

Ο επίσης πρώην Αντιδήμαρχος Κουράση, Παναγιώτης Βάσσιος με τον συνδυασμό «Απόφαση Ευθύνης», απευθύνεται σε νεοδημοκρατικό κοινό. Έγινε γνωστός το 2014  με την εμπλοκή του στην σκανδαλώδη υπόθεση του έργου καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά. Το 2014  ήταν στο ψηφοδέλτιο Κουράση και ήταν ένατος σε σταυρούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος θωμας χαλανδρι

Ο Γιώργος Θωμάς κατεβαίνει με τον συνδυασμό «Μια πόλη για να ζεις» και την στήριξη του ΚΙΝΑΛ.  Διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Το 2014 κατέβηκε με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ, λαμβάνοντας 12,05%.

Αποτέλεσμα εικόνας για σταθης ανδρεοπουλος χαλανδρι

Ο Στάθης Ανδρεόπουλος «κατεβαίνει» για τέταρτη φορά, με τον συνδυασμό «Φιλική Πόλη». Ήταν παλιότερα ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Χαλάνδρι.. Το 2014 ήταν τρίτος με 15,41%.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Λαδόπουλος

Ο Γιάννης Λαδόπουλος, προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αν και υπήρξε αντιδήμαρχος επί Κουράση. Ήταν ξανά υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Μπορούμε όλοι μαζί» το 2002 και το 2014. Στις τελευταίες έλαβε 12,58%.

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος πράσσος χαλάνδρι

Νίκος Πράσσος, θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Μένω Χαλάνδρι». Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό Ανδρεόπουλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγελος νταβίας

Ο Άγγελος Νταβίας κατεβαίνει ξανά με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε πορεία». Πολιτικά προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Έχει λάβει την στήριξη του νέου κόμματος «Πράσινο Κίνημα». Το 2014 έλαβε 3,1%.

Αποτέλεσμα εικόνας για λούλα καρατζά

Η Λούλα Καρατζά κατεβαίνει για τέταρτη φορά  επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης του ΚΚΕ. Το 2014 είχε λάβει 12,05%.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Ψηφοδέλτιο κατεβάζουν και τα στελέχη της Πρωτοβουλίας Πολιτών με την παράταξη «Ενάντια». Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button