Αγία Παρασκευή

Εκμισθώνεται για 25 έτη το Γιαβάσειο

Στην αξιοποίηση του κληροδοτήματος προχωρά ο Δ. Αγ. Παρασκευής

 

Στην προκήρυξη ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Γιαβάσειου Κληροδοτήματος του Δήμου για 25 έτη και με υποχρέωση πλήρους ανακατασκευής, αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Μετά το πέρας της σύμβασης, το ακίνητο θα επιστρέψει στον Δήμο.

Το κληροδότημα Γιαβάση βρίσκεται στην οδό Ερμού 76 στο Μοναστηράκι και οι όψεις του έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέες. Το ακίνητο περιήλθε στον Δήμο μετά από δωρεά του Γεωργίου Ανδρέα Γιαβάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, “η προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου ξεκίνησε στα τέλη του 2016 με τη δημοσίευση μη δεσμευτικής για το Δήμο πρόσκλησης εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις της αγοράς. Στις αρχές του 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί για τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμετάλλευσης του ακινήτου και παράλληλα ζητήθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών η σύνταξη έκθεσης τόσο για την αγοραία όσο και για την μισθωτική αξία του ακινήτου. Τον Οκτώβριο του 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέχθηκε η αξιοποίηση του με εκμίσθωση και ξεκίνησε η διαδικασία σύνταξης διακήρυξης ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος εκφράζει την ικανοποίηση της Δημοτικής αρχής για την ομόφωνη αυτή απόφαση, που οδηγεί με διαφανείς διαδικασίες στην αξιοποίησή του ακινήτου προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, συγχαίρει τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Κονταξή για την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος  και ευχαριστεί την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία όπως και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη συμβολή τους”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button