Χαλάνδρι

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Δήμου Χαλανδρίου κατά Υπερταμείου

Ρούσσος: "Διαψεύστηκαν οι συκοφάντες"

Εκδικάστηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, η προσφυγή του Δήμου Χαλανδρίου στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία μεταφέρονται στο Υπερταμείο, 37 δημόσια ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου.

Η προσφυγή του Δήμου Χαλανδρίου, συνεκδικάστηκε με τις αντίστοιχες αιτήσεις ακύρωσης που υπέβαλλαν οι Δήμοι Αλίμου, Ελληνικού, Ιωαννίνων, Κερατσινίου, Χανίων, και Ωραιοκάστρου. Για τον Δήμο Καλαμαριάς η υπόθεση αναβλήθηκε.

Μετά την νομιμοποίηση των πληρεξουσίων δικηγόρων, η εκδίκαση διεκόπη προκειμένου με προδικαστική απόφαση να αναγκαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου το δικαστήριο να μπορεί να κρίνει τους ισχυρισμούς των Δήμων. Μετά την έκδοση της προδικαστικής και τη προσκόμιση των εγγράφων από το Δημόσιο στο χρόνο που θα προβλέπεται, θα οριστεί νέα δικάσιμος που θα συνεχίσει την εκδίκαση.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία εξαιρούνται της μεταφοράς στο Υπερταμείο, οι αρχαιολογικοί χώροι ενώ διευκρινίζεται πως η διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτων συνεχίζεται “για την έκδοση νέων πράξεων εξαιρετέων ακινήτων ανά Υπουργείο ή μεμονωμένα, όπου τούτο απαιτείται.”.

Η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Χαλανδρίου στο ΣτΕ προκάλεσε και την αντίδραση του Δημάρχου, Σίμου Ρούσσου ο οποίος επιτέθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Θωμά ο οποίος είχε κατηγορήσει τον Δήμο για “εκπρόθεσμη υποβολή της προσφυγής” σε στελέχη της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους για παραπληροφόρηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρούσσος ανάρτησε στο διαδίκτυο, το παρακάτω κείμενο:

Με πάταγο λοιπόν κατέρρευσε και η τελευταία προσπάθεια συκοφάντησης της δημοτικής αρχής μιας και η προσφυγή που δήθεν “δεν θα καταθέταμε” η δήθεν θα καταθέταμε λαθεμένα έγινε και εκδικάστηκε και τώρα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.
Αλήθεια αυτός ο κύριος που κάνει αντιπολίτευση αποκλειστικά με διασπορά ψευδών ειδήσεων και προσφάτως παραπληροφορούσε τούς πολίτες ότι “ο Ρούσσος παρέδωσε την Ρεματιά” στους δανειστές θα ζητήσει μήπως συγγνώμη;
Η απλώς θα περιμένει την επόμενη ευκαιρία για λασπολογίες όπως έκανε για την υπόθεση των 30 στρεμμάτων του Νομισματοκοπείου όπου δήθεν θα γινόταν καζίνο ,το ακίνητο στην Ηρακλείτου όπου θα εκχωρούνταν σε ιδιώτη η την περίφημη ληστεία σε σούπερ μάρκετ για την οποία ζητούσε την κεφαλή του δημάρχου Χαλανδρίου αλλά είχε γίνει σε γειτονικό δήμο…

ΥΓ. για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι με εισήγηση του δημάρχου εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την μεταφορά στο Υπερταμείο 37 ακινήτων που βρίσκονται στα όρια του δήμου,ενώ υιοθετήθηκε συμπληρωματική πρόταση του κ Νταβία για άσκηση προσφυγής στο ΣτΕ ενάντια στην κυβερνητική απόφαση.Σχεδόν το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης(Κουράσης,Θωμάς,Ανδρεόπουλος,Καρατζά,ΛΑΕ) απείχαν συντονισμένα από την συνεδρίαση και δεν ψήφισαν για την άσκηση της προσφυγής.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button