Βριλήσσια

Αύξηση – ρεκόρ στους πόρους για τα σχολεία των Βριλησσίων

«Κλειδί» η συνεργασία Δήμου και Σχολικών Επιτροπών

 

Κατά 85% αύξησε την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων του ο Δήμος Βριλησσίων με τα οποία υλοποιήθηκε πληθώρα έργων ανακατασκευής και συντήρησης.

Οι πόροι διοχετεύτηκαν μέσω των δυο σχολικών επιτροπών οι οποίες «έτρεξαν» και όλα τα έργα.

Η Α΄Σχολική Επιτροπή, υπό τις οδηγίες της προέδρου κ. Γιώτα Παρασκευοπούλου, υλοποίησε έργα ύψους 120.000 ευρώ , ενώ η Β΄ Σχολική Επιτροπή, υπό την τον πρόεδρο κ. ΄Αλκη Εγκολφόπουλου, εκτέλεσε έργα ύψους 50.000 ευρώ και ολοκληρώνει έργο έργων 45.000 ευρώ επιπλέον.

«Το σύνολο των εργασιών που υλοποιούνται σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, δημιουργούν τις συνθήκες για ένα αξιοπρεπές, λειτουργικό και προπάντων ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

Σε όλα τα σχολεία εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά και μονάδες αερισμού και εξαερισμού, αποκαταστάθηκαν τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, επισκευάστηκαν τα συστήματα κεντρικών θερμάνσεων και επισκευάστηκαν υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Ακόμη, έγιναν εκτεταμένοι ελαιοχρωματισμοί, ανακαινίστηκαν οι χώροι υγιεινής, ανακατασκευάστηκαν δάπεδα στους αύλειους χώρους, επισκευάστηκαν οι κεραμοσκεπές και τα λούκια, αντικαταστάθηκαν τα στέγαστρα και οι σωληνώσεις.

Επίσης, διαμορφώθηκαν αίθουσες Μουσικής, Βιβλιοθήκες, Αναγνωστήρια, χώροι Σίτισης, Γραφεία, τοποθετήθηκαν δάπεδα σε σχολικές Βιβλιοθήκες, και αντιολισθητικές ταινίες στις εξωτερικές σκάλες.

Εκτός από το κατασκευαστικό έργο οι Σχολικές Επιτροπές , προχώρησαν και σε ενίσχυση εξοπλισμού με εγκατάσταση κι ενίσχυση συστημάτων ασφαλείας, επέκταση κι ενίσχυση ηχοσυστήματος σχολείων,σταδιακή αναβάθμιση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αγορά διαδραστικών πινάκων διδ/λίας, βιντεοπροβολέων, φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων,εξοπλισμό και επίπλωση βιβλιοθήκης.

Αγοράστηκαν ακόμα36 υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες, τηλεοράσεις, προτζέκτορες, φωτοαντιγραφικά και laptops.

Εγινε επίσης πιστοποίηση και αναβάθμιση εξοπλισμού τοπικών δικτύων δομημένης καλωδίωσης, εγκατάσταση και λειτουργία Wireless Δικτύων (Hot Spots) και πλήρης μηχανογράφηση της οικονομικής διαχείρισης και παρακολούθηση των χρηματοοικονομικής λειτουργίας σε περιβάλλον cloud.

Με την συνεργασία των δυο σχολικών επιτροπών επιτεύχθηκε και η ιση κατανομή μαθητών ανα αίθουσα κα μονάδα, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των σχολικών ορίων.

Σημαντική πρωτοβουλία είναι και οι Σχολικοί Τροχονόμοι, ενώ η προσπάθεια ενισχύεται και μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ (8μηνα), με πρόσθετο βοηθητικό προσωπικό για φύλακες και γραμματειακή υποστήριξη στα σχολεία των Βριλησσίων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button