Βριλήσσια

Αργύρης… υπό σκιάν

Πως ο κ. Ντινόπουλος «κρύφτηκε» πίσω από την βουλευτική ασυλία και δεν δικάστηκε για «παράνομες πράξεις ως Δήμαρχος Βριλησσίων». Ξανά στο προσκήνιο οι «σκανδαλώδεις» υποθέσεις της θητείας του.

Το 2010, ο εισαγγελέας ζήτησε άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αργύρη Ντινόπουλου προκειμένου να δικαστεί για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε κατά την θητεία του ως Δήμαρχος Βριλησσίων.

Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ. Οι ψήφοι 237 βουλευτών «διέσωσαν» την ασυλία του και έτσι το θέμα μπήκε στο αρχείο και γρήγορα ξεχάστηκε.

Τώρα, ο κ. Ντινόπουλος επιστρέφει στον Δήμο Βριλησσίων και διεκδικεί να τον ξαναπάρει στα χέρια του.

Κι αν ο Δήμος μοιάζει  χρήσιμος για την πολιτική του καριέρα, εγείρονται ερωτήματα για το πόσο χρήσιμος είναι ο ίδιος για τους Βριλησσιώτες. Η προηγούμενη θητεία του πάντως, χαρακτηρίστηκε από «σκιές».

Δυο από αυτές, αφορούν στην υπόθεση της απευθείας ανάθεσης της ανάπλασης της πλατείας Αναλήψεως που προχώρησε παρότι κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και στην περίφημη υπόθεση του ΟΤ 365, που αναδύει οσμή σκανδάλου και εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων εις βάρος του Δήμου.

Απευθείας ανάθεση σε πολιτευτή της ΝΔ

Η υπόθεση της πλατείας Αναλήψεως είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς ο κ. Ντινόπουλος ως δήμαρχος το 2004 κατηγορήθηκε πως έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να ανατεθεί το έργο χωρίς διαγωνισμό, σε εταιρεία συμφερόντων πολιτευτή της ΝΔ, «ανοίγοντας» (και) έτσι τον δρόμο για την είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες, αγνόησε  την προμελέτη του πρώην Δημάρχου Σ. Λώλα, προχώρησε σε νέα και «βάφτισε» την ανάπλαση «ειδικό έργο», επειδή περιείχε έναν αριθμό φωτοβολταικών , με στόχο να την αναθέσει απευθείας με 1.600.000 ευρώ τα οποία ο Δήμος δανείστηκε.

Το θέμα επανέφερε πρόσφατα, ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων, Νικος Παπαδόπουλος ο οποίος προέρχεται από την ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Ντινόπουλο ότι «ανέθεσε το έργο με πολύ υψηλό δανεισμό» ενώ υπήρχε καλύτερη προσφορά. Σφοδρή επίθεση για το θέμα εξαπέλυσε και ο Δήμαρχος Ξ.  Μανιατογιάννης απαντώντας στον πρώην υπουργό ο οποίος αμφισβήτησε το έργο του.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 139/2005, έκρινε ότι η απευθείας ανάθεση ήταν  παράνομη. Ωστόσο, όλα προχώρησαν «κανονικά», ο Δήμος χρεώθηκε, ο «συνάδελφος» του κ. Ντινόπουλου κέρδισε «ζεστό χρήμα» και ο ίδιος λίγο μετά, εγκατέλειψε τον Δήμο για να περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Αντίστοιχη απόφαση (66/2006) εξέδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο και για το έργο του Παιδικού Σταθμού Κάτω Βριλησσίων.

 «Πάρτι» με «mempers club» και τα λεφτά των δημοτών

Χαρακτηριστική της θητείας Ντινόπουλου αλλά και των διαδόχων του της Νέας Πνοής  (σημερινός επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην αντιδήμαρχος Γ. Πισιμίσης), με τους οποίους σήμερα βρίσκεται σε σύγκρουση, είναι και η υπόθεση του ΟΤ 365. Κατηγορήθηκε ότι το μίσθωσε μετά από «στημένο διαγωνισμό», σε τρείς «φίλους επιχειρηματίες», οι οποίοι αντί αστείου αντιτίμου, επί 12 χρόνια έβγαλαν «τρελά λεφτά», χωρίς να πληρώνουν δημοτικούς φόρους ενώ έκλεβαν ρεύμα από τον Δήμο.

Την υπόθεση «θύμισε» σε προεκλογική του ομιλία, ο κ. Μανιατογιάννης τονίζοντας ότι ήταν εκείνος που «έβγαλε έξω τους φίλους και απέκτησε πάλι ο Δήμος το ακίνητο» .

Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες και δημοσιεύματα, το 2004, ο Αργύρης Ντινόπουλος προχώρησε σε προφορικό διαγωνισμό αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΤ 365 (Κισσάβου και Μητροπούλου). Υποβλήθηκαν τρεις χαμηλότατες και σχεδόν ίδιες προσφορές, ύψους 3.200-3.500 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφεται για 12 χρόνια  ενώ δίνεται σιωπηρά και το γειτονικό ακίνητο ΟΤ 366. Ωστόσο, ο πλειοδότης συστήνει τελικώς εταιρεία με τους άλλους δυο συμμετέχοντες και στη συνέχεια υπεκμισθώνουν σε άλλη εταιρεία που συμμετέχει ένας εκ των τριών. Ο Α. Ντινόπουλος το αποδέχεται παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Οι ιδιώτες εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις δημιουργώντας members club και διοργανώνουν γάμους, πάρτι κι άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, χωρίς να καταβάλλουν κανονικά τα μισθώματα ενώ προχώρησαν και σε αυθαίρετες κατασκευές.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-ΠΙΣΙΜΙΣΗ

Το «πάρτι» συνεχίστηκε και επί των διαδόχων του, την περίοδο 2006-2014 όπου δήμαρχος ήταν ο  Κ. Ιωαννίδης ενώ πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού ήταν ο Τάσος Δημητρίου που «κατεβαίνει» με το συνδυασμό Ντινόπουλου. Την ίδια εποχή, σύμβουλος της πλειοψηφίας και Αντιδήμαρχος, ήταν ο νυν υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Πισιμίσης.

Το μίσθωμα συνεχίζεται να μην καταβάλλεται κανονικά ενώ ο χώρος ρευματοδοτείται με αίτηση και μετρητή του Δήμου.  Έως το 2014, ο μισθωτής όφειλε περίπου 275.000 ευρώ  για δημοτικά τέλη, 100.000 ευρώ περίπου για μισθώματα καθώς και 102.850 ευρώ για πρόστιμα.

Το 2013 και ενώ η εμπορικότητα του ακινήτου έχει «πέσει» λόγω κρίσης, σταδιακά αποχωρούν οι δυο εκ των τριών ιδιωτών και συνάπτεται νέα υπομίσθωση με το αθλητικό σωματείο «Κένταυρός ΠΑΟΒ», κατά παράβαση της σύμβασης.

Όλα αυτά τελειώνουν το 2015 όταν αναλαμβάνει δήμαρχος ο Ξένος Μανιατογιάννης ο οποίος επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 220.000 ευρώ περίπου για απλήρωτα δημοτικά τέλη και άλλες παραβάσεις, διακόπτεται η παροχή ρεύματος και διατάσσεται η σφράγιση των εγκαταστάσεων.  Ο ιδιώτης αγνοεί τις αποφάσεις της νέας διοίκησης κι έτσι ο Δήμος εκδίδει το 2016 διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου. Ο μισθωτής αναγκάστηκε να ζητήσει τη συμβιβαστική επίλυση με ταυτόχρονη παραίτησή του από αξιώσεις κατά του Δήμου.

Το δημοτικό οικόπεδο επιστρέφει στο Δήμο και ο αγώνας της δημοτικής αρχής του κ. Μανιατογιάννη και των περιοίκων που χρόνια ταλαιπωρούνται βρίσκει μια πρώτη δικαίωση. Ο μισθωτής πάντως έφυγε αφού πρώτα αποξήλωσε την στέγη του κτιρίου και βανδάλισε τον χώρο.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button