Βριλήσσια

Ανοιχτή Επιστολή Ξένου Μανιατογιάννη ενόψει Β΄γύρου

"Συνεργαζόμαστε Δημιουργικά για τον Δήμο μας!"

Με ανοιχτή επιστολή του προς του δημότες των Βριλησσίων και με διανομή της από τα μέλη της δημοτικής του κίνησης σε κεντρικά σημεία της πόλης και ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της απευθύνθηκε χθες ο Ξένος Μανιατογιάννης, ενόψει της αυριανής επαναληπτικής ψηφοφορίας για την εκλογή Δημάρχου. Στην επιστολή του υπό τον τίτλο “Συνεργαζόμαστε Δημιουργικά για τον Δήμο μας!”, ευχαριστεί τους δημότες για τη συμμετοχή τους καθώς και για την πρωτιά και για την πλειοψηφία εδρών του Δήμου Δημιουργίας την πρώτη Κυριακή 26/5 και τους ζητά την επανεκλογή του για την εξέλιξη και εμβάθυνση του υλοποιούμενου “έργου Δημιουργίας και Σύνθεσης”.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους με τη συμμετοχή σας στις δημοτικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής 26 Μαΐου τιμήσατε το δημοκρατικό σας δικαίωμα ανάληψης της ευθύνης συνδιαμόρφωσης των εξελίξεων στα δημοτικά κοινά.

Ευχαριστώ, επίσης, όσες και όσους με την έκφραση της βούλησής σας με την ψήφο σας αυξήσατε τις δυνάμεις μας και εμπιστευτήκατε για πρώτη φορά από την πρώτη Κυριακή την δημοτική μας κίνηση «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» ως πρώτη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σημαντική διαφορά ψήφων. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα και που μας δώσατε την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ψήφο σας επιβραβεύσατε το πρώτο δείγμα γραφής της Δημοτικής Αρχής μας, αναγνωρίζοντας ότι λειτουργήσαμε στον αντίποδα των ζοφερών παθογενειών του παρελθόντος που είχε αφετηρία του την εποχή που ασκούσε τη δημοτική διοίκηση ο σημερινός εκ νέου συνδιεκδικητής της κ. Ντινόπουλος και την οποία στις προηγούμενες εκλογές και πάλι με την ψήφο σας στη δημοτική κίνησή μας είχατε αποδοκιμάσει.

Ως χώρα και ως τοπική κοινωνία τα χρόνια που πέρασαν αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις, κοινωνική και πολιτική αστάθεια, πολιτικές σκληρής λιτότητας και υπερφορολόγησης και κάθε είδους προβλήματα, τα οποία προέρχονταν έξω από το πεδίο δράσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δυσχέραναν και εξακολουθούν να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της. Ήμασταν, όμως, ΕΔΩ για να αγωνιστούμε και να τα ξεπεράσουμε.

Σήμερα ο Δήμος μας στηρίζεται σε στερεές βάσεις. Με οικονομικό και οργανωτικό νοικοκύρεμα, με πρωτοπόρες αυτοδιοικητικές και κοινωνικές πολιτικές, χωρίς καθόλου νέα δάνεια και απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος. Στηρίξαμε την καθημερινότητα του δημότηκαι ενισχύσαμε τις πολιτικές και τις δράσεις του Δήμου μας για το περιβάλλον, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δεν έγιναν όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Υπήρξαν και παραλείψεις για τις οποίες κάνουμε αυτοκριτική,προκειμένου να προσφέρουμε περισσότερα στη δημοτική μας ζωή.

Με την ψήφο σας, αντισταθήκατε στο διχαστικό λόγο και στο λαϊκισμό. Στείλατε το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ ενός Δήμου Δημιουργίας και Συνεργασίας για τον δημότη και τις ανάγκες του.

Παράλληλα με την επιβράβευση των δικών μας προσπαθειών, κόπων και αγώνων, αναγνωρίσατε και την καλή δουλειά και άλλων δημοτικών συνδυασμών και κινήσεων, ως χρήσιμη και σημαντική και δεν το παραγνωρίζουμε, ούτε το προσπερνάμε. Αντίθετα, το προσμετράμε ιδιαίτερα και το αντιλαμβανόμαστε ως εντολή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων των Βριλησσίων που δεσμεύθηκαν στους δημότες για βιώσιμη δημιουργική συνέχεια και συνεργασία την επόμενη ημέραστο Δήμο.

Ως λαϊκή εντολή αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να τεθεί η συνεργατική λογική στο επίκεντρο. Μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και υποτακτικότητα στις απρόσωπες και εξαντλητικές οικονομικές και γενικότερες πολιτικές επιλογές της όποιας μορφής και απόχρωσης κεντρικής διοίκησης.

Ήδη πριν την έλευση της Απλής Αναλογικής στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε έμπρακτα αποδείξει το πνεύμα συνεργασίας, απαρνούμενοι προνόμια της πλειοψηφίας χάριν των ευρύτερων συγκλίσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα υπόλοιπα όργανα δημοτικής διοίκησης. Είμαστε αποφασισμένοι πολύ περισσότερο τώρα να επιδιώξουμε τις απαραίτητες συγκλίσεις και συνεργασίες για το συμφέρον των δημοτών.

Σας καλούμε να είστε ΜΑΖΙ μας με τη Συμμετοχή και την Ψήφο σας και αυτή την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στηνδημοτική κάλπη. Ήρθε η κρίσιμη ώρα της δημοκρατικής απόφασής σας που θα ολοκληρώσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στην κίνηση μας και θα εκλέξει Δήμαρχο Βριλησσίων τον Ξένο Μανιατογιάννη.

Το διακύβευμα της Κυριακής είναι τι Δήμαρχο και τι Δημοτική αρχή θέλουμε;

Θέλουμε μία δημοτική αρχή της Διαφάνειας και της Αποτελεσματικότητας έντιμων και παραγωγικών αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή μία δημοτική αρχή με καριερίστες, λαϊκιστές και εραστές του υποτιθέμενου «ένδοξου» παρελθόντος τους που επιζητούν θεσμούς αδύναμους και κομματικά υποταγμένους;

Είμαστε εδώ γιατί νιώθουμε τα Βριλήσσια κοινό σπίτι μας και όχι λάφυρο και εργαζόμαστε για αυτό το κοινό σπίτι.

Οι καιροί δεν προσφέρονται για νέα ρίσκα, πειράματα, κομματισμό και πολιτικά παιχνίδια.

Εσείς είστε αυτοί που με την ψήφο σας ήδη από την πρώτη Κυριακή διαμορφώσατε την κοινωνική, εκλογική και θεσμική νέα πλειοψηφία στο Δήμο και εσείς θα ορίσετε με την Ψήφο σας τον Δήμαρχο που θα την εκφράσει αυθεντικά και δημοκρατικά. Η κίνηση δημοτών «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» είναι εδώ για να εγγυηθεί την απρόσκοπτηδημοκρατική, δημιουργική και συνεργατική λειτουργία του Δήμου Βριλησσίων για το παρόν και για ένα βιώσιμο μέλλον του Δήμου, των δημοτών και της νέας γενιάςΒριλησσιωτών.

Μοναδική απάντηση είναι η Συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου και η Ψήφος για έναν Δήμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΘΕΣΗΣ.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχαριστώ και προσωπικά για τη στήριξή της λειτουργίας και του έργου μας και σας ζητώ την επανεκλογή μου ως Δημάρχου Βριλησσίων.

ΜΑΖΙ ΖΟΥΜΕ

Μαζί δημιουργούμε

Για την κίνηση δημοτών «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Ξένος Μανιατογιάννης

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button