Αγία ΠαρασκευήΑσφάλεια

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Είκοσι δυο διαρρήξεις το μήνα

Στο 50% η επάνδρωση των αστυνομικών οι οποίοι πάντως καθησυχάζουν ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας στην πόλη παραμένουν σταθερά.

Περίπου 22 διαρρήξεις γίνονται κάθε μήνα στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο, στις αρχές του μήνα.

Αφορμή για την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος με τη συμμετοχή των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης, αποτέλεσε τόσο η απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ με χρήση μπουκάλας αερίου, στην οδό Ψαρρών, που έγινε στις 6 Μαρτίου, όσο και σειρά περιστατικών διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν το τελευταίο διάστημα, όπως αυτό στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής, για το οποίο συνελήφθη ένας νεαρός.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η κατάσταση στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής παραμένει υπό έλεγχο με τα ποσοστά εγκληματικότητας να παραμένουν σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά και την αύξηση που παρουσίασαν στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασαν οι αστυνομικοί, στην πόλη της Αγίας Παρασκευής διαπράττονται κατά μέσο όρο περίπου 22 διαρρήξεις το μήνα και σποραδικές μικροληστείες.
Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα των αστυνομικών είναι ότι οι δυνάμεις της πόλης είναι επανδρωμένες περίπου στο 50% με ελάχιστα εύχρηστα και αξιόμαχα μηχανοκίνητα μέσα, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες αστυνόμευσης και καταστολής. Πολύ συχνά επίσης διαθέτουν προσωπικό για συνδρομή επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση πάντως εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι η Αγία Παρασκευή παραμένει μια ασφαλής πόλη.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών Αρχών της πόλης διαβεβαίωσαν ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις ακόμη μεγαλύτερες σε μέσα, καταβάλλεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία της περιοχής, ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται στο σπίτι για θέματα βεβαιώσεων, ταυτοπροσωπιών, κ.λπ., πολίτες ανήμποροι να μετακινηθούν (τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, περισσότερα από 1.800 αιτήματα πολιτών) και επιπλέον γίνονται ενημερώσεις και διαλέξεις σε σχολεία και Κ.Α.Π.Η.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button