ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Πανελλήνιες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, με την ανακοίνωσή των βαθμολογιών των Πανελληνίων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, η τελική καταχώριση των βαθμολογιών ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα (26.6), ενώ μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου θα έχουν αποσταλεί στα σχολεία της χώρας η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας -results.it.minedu.gov.gr-, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Επόμενο βήμα, θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Αυτό που αλλάζει φέτος, είναι ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί δύο. Πιθανότατα, η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ θα είναι ανοικτή στις αρχές Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Στα τέλη Ιουλίου μέχρι αρχές Αυγούστου αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση.

Ειδικότερα, ο κ. Κόπτσης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε πως στόχος είναι οι βάσεις να βγουν τουλάχιστον στην ίδια ημερομηνία με πέρυσι αν όχι νωρίτερα.

«Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Show More

Related Articles

Back to top button