Χαλάνδρι

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Η επόμενη μέρα

Ποια είναι τα μεγάλα έργα που προγραμματίζει ο Σίμος Ρούσσος για την νέα περίοδο

Εφτά μεγάλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά το Χαλάνδρι και εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν την λειτουργία της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτει ως βασικούς προγραμματικούς στόχους για την νέα τετραετία, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ήδη, η προεργασία των έργων της νέας περιόδου έχει ξεκινήσει από τον Δήμο μέσα από μια σειρά μελετών και αποκτήσεων ακινήτων που έγιναν στο πλαίσιο της θητειας που τελειώνει με τις εκλογές της Κυριακής 25 Μαίου.

Πέραν των έργων, ο Σίμος Ρούσσος δεσμεύεται να συνεχίσει την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε και οδήγησε σε αύξηση εσόδων αφού μπήκε φρένο στην κακοδιαχείριση και πλέον οι μεγάλοι οφειλέτες πληρώνουν κανονικά, αλλά και σε αύξηση θέσεων εργασίας και παράλληλη μείωση δημοτικών φόρων.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΘΕΑΤΡΟ-ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Στην νέα περίοδο, ο κ. Ρούσσος αναφέρει ότι θέλει να δώσει έμφαση στις αναπλάσεις σε όλη την πόλη, ξεκινώντας από το κέντρο. Το εμβληματικό έργο της περιόδου σαφώς αναμένεται να είναι το νέο Δημαρχείο-Θέατρο που αποτελεί το μεγαλύτερο δημοτικό έργο που έγινε ποτέ στο Χαλάνδρι και το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί. Θα διαθέτει ακόμη διώροφο υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 160 θέσεων, δίνοντας ανάσα στο πρόβλημα στάθμευσης. Επιπλέον, θα εξοικονομηθούν πάνω από 400.000 ευρω τον χρόνο που δαπανά σήμερα ο Δήμος σε ενοίκια.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στα σχέδια είναι και η ενοποίηση της κεντρικής πλατείας ενώ ο κ Ρούσσος δήλωσε πρόσφατα πως «απαιτείται δεύτερο υπόγειο και πολυεπίπεδο δημοτικό πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Κένεντι, στην εγκατάσταση Μαμόπουλου, που βρίσκεται πιο κοντά στο Μετρό ώστε να ξεκινήσει το σχέδιο ενοποίησης των δύο πλατειών με ημι-πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Παρασκευής σε μια προσπάθεια να βγάλουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς».

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αναπλάσεις στις γειτονιές, στις πλατειες και σε νέες παιδικές χαρές καθώς και στις ανακατασκευές και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε όλη την πόλη.

MHTΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ

Την ίδια στιγμή, στο Νομισματοκοπείο, μετά και την έγκριση 850.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την διάλυση έπειτα από 50 χρόνια του Καταυλισμού. Στη θέση του θα κατασκευαστεί παιδικός σταθμός και πλατεία. Ο χώρος θα συνδυαστεί με την γειτονική «αλάνα του Νομισματοκοπείου», 30 στρ. που απέκτησε ο Δήμος και θα αξιοποιηθεί ως αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο έπειτα από ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Θα ανακατασκευαστεί και το γήπεδο του Απόλλωνα προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και συναυλίες. Στο σχέδιο της ανάπλασης εντάσσονται και τα 4 στρ. που δωρίστηκαν στον Δήμο από την ΤτΕ η οποία με δική της δαπάνη 1 εκατ. ευρώ θα τα αναβαθμίσει και θα δημιουργήσει και μια νέα παιδική χαρά.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στις βασικές προτεραιότητες, εντάσσεται ακόμη η  ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την οριστική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που θα απελευθερώσει και το 80% των χρημάτων που δαπανώνται σήμερα για την διαχείριση τους. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Ρούσσος λέει ότι θα δοθεί η δυνατότητα για νέες μειώσεις τελών που ήδη έχουν φτάσει στο μείον 20% σε σχέση με το 2014. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή της υπόγειας εγκατάστασης για αμαξοστάσιο, σταθμό μεταφόρτωσης και κέντρο διαλογής και ανακύκλωσης. Σε συνδυασμό με την επέκταση του προγράμματος waste4thinkσε όλη την πόλη για την παραγωγή 5.000 τόνων βιοαερίου την εβδομάδα από τα οικιακά απορρίμματα, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί κατά 90% ο όγκος των σκουπιδιών της πόλης με παράλληλη αύξηση της ανακύκλωσης. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία δικτύου πράσινων σημείων ανακύκλωσης σε όλη την πόλη.

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Κλειδί για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της πόλης θεωρεί ο Δήμος και την ολοκλήρωση της ένταξης της μεγάλης περιοχής του Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλης, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, έπειτα από 30 χρόνια καθυστερήσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για όλη την «μεθόριο» με την Αγ. Παρασκευή, από την ζώνη της Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το Νομισματοκοπείο και αποτελεί το 10% της έκτασης του Χαλανδρίου.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Στις προτεραιότητες, όπως αυτές περιγράφονται από τον ίδιο τον Δήμαρχο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εντάσσονται ακόμη η δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού και Τεχνών στο Κτίριο Νόμπελ που αποκτήθηκε για αυτόν τον σκοπό από τον Δήμο καθώς και η αξιοποίηση για πολιτιστικές χρήσεις και των άλλων ακινήτων που πέρασαν στην κυριότητα του Δήμου (Κτήμα Δουζένη, Οικία Μπαχάουερ, διατηρητέο Ζερβού κλπ).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button