Πολιτικά

“Σχίσμα” της ΝΔ από τον πυρήνα της μέχρι τους ΟΤΑ

Εντείνονται οι διχαστικές τάσεις στον πυρήνα της ΝΔ. Κυριαρχούν εδώ και μέρες οι «αντεγκλήσεις» Νίκου Δένδια – Άδωνη Γεωργιάδη, απηχώντας τον υπόγειο πόλεμο Καραμανλικών – Σαμαρικών, ο οποίος εντάθηκε μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει αμέτοχος και σε εμφανώς δύσκολη θέση, ενόψει και των (κατά τα άλλα επί ζητούμενων αλλά πλέον και… αναπόφευχτων) πολλαπλών φετινών καλπών.

Μόνο καλύτερη δεν είναι η κατάσταση στους Δήμους και μεταξύ των πολλών υποψηφίων και γαλάζιων υποψηφίων ανά την επικράτεια, αλλά ανάμεσα τους και στη βόρεια Αθήνα, όπως στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι και τα Βριλήσσια.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι στην Πειραιώς εκείνοι που φοβούνται και σταδιακή πλήρη και εμφανή αντιστοίχιση των εσωτερικών μετώπων στις τοπικές κοινωνίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου 2019, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο νοσηρό το εσωκομματικό τοπίο.

Χαρακτηριστικό ως προς αυτό το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «καραμανλικών» τάσεων εφημερίδας «Δημοκρατία» που κάνει λόγο για «ραδιουργίες Άδωνη κατά του Κυριάκου».

Πρόσθετη ανησυχία προκαλεί και η δεδομένη κι από καιρό καταγραφόμενη σημαντική επιρροή Σγουρού σε κεντροδεξιούς και γενικότερα μετριοπαθείς αυτοδιοικητικούς της ΝΔ για τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι δεν επιθυμούν συνέχεια του <φαινόμενου> Πατούλη.

Κάτι που πλέον αρχίζει να παίρνει και χαρακτηριστικά διαφοράς πολιτικού ύφους, με την όλο και πιο σκληρή δεξιά γραμμή και ρητορική την οποία ενστερνίζεται ο τελευταίος, όπως φάνηκε και από τον «πύρηνο» λόγο του στο πρόσφατο επεισοδιακό συλλαλητήριο του Συντάγματος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την επίλυση του μακεδονικού.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close