Βριλήσσια

Σημαντική διάκριση για τον Δήμο Βριλησσίων

¨Το βραβείο ανήκει στους δημότες και στους εργαζόμενους¨

Σημαντική διάκριση για τη διαχείριση αποβλήτων στον Δήμο Βριλησσίων, ο οποίος βραβεύτηκε για τα συνολικά αποτελέσματά του στην Διαλογή στην Πηγή των απορριμμάτων και για τη χρήση του Καφέ Κάδου χωριστής συλλογής οργανικών υπολλειμμάτων που αποτελεί σημαντικό τμήμα της διαδικασίας.

Το βραβείο παρέλαβε χθες στη διεθνή έκθεση Verde Tec,  αρμόδιος για την καθαριότητα και την ανακύκλωση-κομποστοποίηση Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο Δήμος Βριλησσίων και φέτος διατηρεί το δικό του περίπτερο στη διεθνή έκθεση verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος – κυκλικής οικονομίας και συμμετέχει ενεργά με παρεμβάσεις σε θεματικά τραπέζια και με την προβολή για τις βραβευμένες πρακτικές του στη Διαχείριση Αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή.

Ο κ. Μαυραγάνης κατά τη χθεσινή βράβευση δήλωσε πως:
Η διαχείριση αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή είναι το κορυφαίο ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί στην αυτοδιοίκηση και να αποτελεί το πρώτο θέμα στην καρδιά μας για τους αυτοδιοικητικούς που θέλουμε να υπηρετήσουμε με αληθινή αγάπη το χώρο. Είναι το μεγάλο στοίχημα. Προχωράμε πλέον, δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης, στην ανάπτυξη της συνοικιακής και της οικιακής κομποστοποίησης, ενώ υπογράμμισε ότι «μεγάλα αποτελέσματα πέτυχε και η χωριστή διαλογή οικοδομικών αποβλήτων, ένας επίσης σημαντικός λόγος για τη φετινή επιβράβευση του Δήμου Βριλησσίων, περισσότεροι από 1500 τόνοι ΑΕΚΚ (μπαζών) μετατράπηκαν σε χρήσιμα υλικά. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του δήμου με τον ΕΔΣΝΑ, ιδιαίτερα για τη διαχείριση του οργανικού και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Ξένο Μανιατογιάννη και τη δημοτική αρχή για την πλήρη στήριξη και την αναγνώριση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων ως πρώτη προτεραιότητα του δήμου.
«Το βραβείο ανήκει στους εργαζόμενους και πάνω από όλα στους δημότες Βριλησσίων» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη ανταπόκριση και συνεισφορά τους στις πρωτοβουλίες του Δήμου.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close