Χαλάνδρι

Πληρώνουν ένας-ένας

Στη «φάκα» 36 μεγάλες επιχειρήσεις-οφειλέτες. Ευθύνες σε τρεις υποψηφίους Δημάρχους από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει έως τώρα, ο Δήμος Χαλανδρίου από τις εταιρείες που εμπλέκονται στο «σκάνδαλο των 9,6 εκ. ευρώ». Πρόσφατα πλήρωσε και η ΣΤΑΣΥ, ποσό άνω των 300.000 ευρώ για τέλη που δεν είχε πληρώσει στον Δήμο το 2013.

Συνολικά πρόκειται για πάνω από 36 μεγάλες εταιρείες με έδρα στο Χαλάνδρι που μετά τον έλεγχο που διενήργησε ο Δήμος, αποκαλύφθηκε ότι για πολλά χρόνια δεν πλήρωναν ή πλήρωναν λιγότερα δημοτικά τέλη. Οι περισσότερες εταιρείες συνεργάστηκαν με τον Δήμο, πλην της ΣΤΑΣΥ και της Αττικής Οδού η οποία χρωστάει πάνω από 4,5 εκ. ευρώ και οι υποθέσεις πήγαν δικαστικώς. Η υπόθεση της ΣΤΑΣΥ εκδικάστηκε με το δικαστήριο να δικαιώνει τον Δήμο.

Για την υπόθεση, ο Δήμος Χαλανδρίου επιρρίπτει ευθύνες στις διοικήσεις Ζαφειρόπουλου και Κουράση καθώς και στους αρμόδιους αντιδημάρχους τους, δυο εκ των οποίων, οι κ.κ. Μάνος Κρανίδης και Παναγιώτης Βάσιος (όπως και ο Γιώργος Κουράσης), είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Με αφορμή την κατάθεση της οφειλής της ΣΤΑΣΥ, ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος δήλωσε: «Η δουλειά μας απέναντι στα συμφέροντα που για χρόνια λυμαίνονταν την πόλη, άρχισε ήδη να αποδίδει καρπούς. Κατανοητή η λύσσα των πρώην δημοτικών αρχόντων της “εποχής της κανονικότητας”. Όσων δεν είχαν δώσει ποτέ εντολή για πραγματικό έλεγχο δηλωθέντων τετραγωνικών, όσων ανέχονταν, συγκάλυπταν η έδιναν εντολές για να συνεχίζεται επί χρόνια η ληστεία των πολιτών».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button