Βριλήσσια

«Κοινότητα συνταξιούχων» στα Βριλήσσια

Ένα πρότυπο έργο για την Τρίτη ηλικία σχεδιάζει ο Δήμος

Πρότυπη Μονάδα διαμονής και φροντίδας ηλικιωμένων, αντίστοιχη των κοινοτήτων συμβίωσης συνταξιούχων που λειτουργούν στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Το έργο θα γίνει με την συνεργασία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων και της προέδρου του, Βούλας Αρσένη-Λάμπρου.

Όπως η ίδια αναφέρει στην V, «στόχος μας δεν είναι η δημιουργία ενός ιδρύματος αλλά ενός φιλόξενου και σπιτικού περιβάλλοντος που να χαρακτηρίζεται από άνεση και πολυτέλεια, ευπρέπεια, ηρεμία  και ασφάλεια  σε συνδυασμό με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Θέλουμε μια μικρή ολοζώντανη κοινότητα που  ο καθένας συμμετέχει σε όσες περισσότερες δραστηριότητες. Εκτιμώ ότι θα καλύψει ένα ουσιαστικό κενό στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων στη χώρα μας».

Το έργο θα γίνει σε ακίνητο που διαθέτει ο Δήμος Βριλησσίων.

Η μονάδα θα διαθέτει δωμάτια loux, με ιδιωτικό μπάνιο με προδιαγραφές ΑΜΕΑ, κουζίνα, ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση, αυτόματο κλιματισμό και θέρμανση, απευθείας τηλεφωνική γραμμή, χρημαυτοκιβώτιο κλπ.

Στον κοινό χώρο θα υπάρχει πισίνα. Θα υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση και φροντίδα από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό ασφάλειας (security), καθημερινή ιατρική παρακολούθηση από το γιατρό της μονάδας σε ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, Tακτική παρακολούθηση από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εργασιοθεραπευτή κλπ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν 5 πλήρη γεύματα την ημέρα, ιματισμό και καθαριότητα δωματίων ενώ θα υπάρχει και λεωφορείο με προδιαγραφές ΑΜΕΑ και λεωφορείο 20 θέσεων για τις μετακινήσεις και τις εκδρομές των ηλικιωμένων.

Το κόστος διαμονής θα διαμορφώνεται πάντα σύμφωνα με την σύνταξη που λαμβάνει.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι παροχές θα ξεπερνούν την οικονομική εισφορά τους η οποία θα ανταποκρίνεται μόνο στις βασικές παροχές διαβίωσης (πχ, μονόκλινο, σουίτα κτλ)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button