Γερακας-ΠαλλήνηΚοινωνίαΈργαΝέα

Μετρό στον Γέρακα ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θ. Ζούτσος

Πλήρη φάκελο, με τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ανάγκη κατασκευής στάσης Μετρό στον Γέρακα, επέδωσε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στη Παλλήνη, με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Αν. Αττικής και αφορούσε στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Παλλήνης.

«Ο Δήμαρχος Παλλήνης μετέφερε, μεταξύ άλλων στον Πρωθυπουργό το χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για δημιουργία στάσης Μετρό, επί της οδού Γέρακα, στη συμβολή της με την Αττική Οδό. Εξήγησε ότι, πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο, χαμηλού κόστους, με μεγάλα όμως οφέλη για τους πάνω από 40.000 μόνιμους κατοίκους και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που επισκέπτονται καθημερινά τον Γέρακα. Ο κ. Ζούτσος επισήμανε ακόμη ότι, για την αναγκαιότητα της νέας στάσης, ήδη έχουν αποφανθεί θετικά οι αρμόδιοι φορείς ΣΤΑΣΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο Πρωθυπουργός, αφού άκουσε τον Δήμαρχο, παρέλαβε τον φάκελο και τον παρέδωσε στον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη ο οποίος τον συνόδευε», ανέφερε το Δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο σταθμός του Μετρό στην οδό Γέρακα προβλέπεται από την αρχική μελέτη του έργου αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Ο Γέρακας έχει ανακοινωθεί ότι θα συνδεθεί με σιδηροδρομικό δίκτυο με υπόγεια στάση του Προαστιακού, στην κεντρική πλατεία Γέρακα, στο πλαίσιο της επέκτασης προς Ραφήνα.

Show More

Related Articles

Back to top button