Αγία Παρασκευή

ΝΔ: Άδωνις, golden boys και η πρώην σύζυγος Βορίδη στον Βόρειο Τομέα

Ποιοι είναι οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι που θα κατέβουν στα βόρεια προάστια

 

Τους πρώτους δέκα υποψηφίους της ΝΔ που θα διεκδικήσουν σταυρό στον βόρειο τομέα της “νέας” Β Αθηνών, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της “πρώτης δόσης” των υποψήφιων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το “ρόστερ” του κ. Μητσοτάκη στην βόρεια Αθήνα δεν έχει για την ώρα εκπλήξεις. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται, όπως αναμενόταν οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης οι οποίοι θα δώσουν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση, καθώς και ο “σκιώδης υπουργός Εξωτερικών” της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ακόμα, στο “βόρειο ψηφοδέλτιο” συμπεριλαμβάνονται ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μανόλης Γραφάκος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης και η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Ακόμα, σταυρό θα διεκδικήσει στην βόρεια Αθήνα και η πρώην σύζυγος του Μάκη Βορίδη και πρώην υποψήφια Δήμαρχος Ψυχικού, Ζωή Ράπτη ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν τρία golden boys του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς και νυν επικεφαλής του τομέα επιχειρηματικότητας του κόμματος, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Νίκος Κωστόπουλος, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα που τον ήθελαν να “κόβεται” λόγω του γεγονότος ότι η σύζυγος του ήταν πρώην γραμματέας του Α. Γεωργιάδη και εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis.

(Ζωή Ράπτη)

(Νίκος Κωστόπουλος και η σύζυγος του, πρώην γραμματέας Α. Γεωργιάδη)

Το ψηφοδέλτιο του Βόρειο Τομέα θα συμπληρωθεί στη πορεία κι απο αλλα στελέχη. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες, παίζουν τα ονόματα του Θόδωρου Ρουσσόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου αλλά και του Πέτρου Τατσόπουλου ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει τελικά και ένα ακόμα ηχηρό όνομα απο τον χώρο της δημοσιογραφίας.

Στον Βόρειο Τομέα ο οποίος “μοιράζει” 15 έδρες, τα συνολικά ποσοστά της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές ήταν λίγο πάνω απο το 32% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει το 30%. Απο τους 14 Δήμους του Τομέα, η ΝΔ είχε κερδίσει τους οκτώ (Αγ. Παρασκευή, Βριλήσσια, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Φιλοθέη-Ψυχικό, Πεντέλη, Παπάγου-Χολαργός) ενώ το κυβερνών κόμμα είχε κερδίσει τους έξι (Ν. Ιωνία, Γαλάτσι, Λυκόβρυση-Πεύκη, Φιλαδέλεια-Χαλκηδόνα, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button