Αγία Παρασκευή

Μια “κρατικοδίαιτη επαναστάτρια” που θέλει να γίνει Δήμαρχος

Τα πολλά πρόσωπα της Ραχήλ Μακρή

Ποια είναι τελικά η Ρ. Μακρή που θέλει να σώσει τον Δήμο Παλλήνης από τον Θανάση Ζούτσο και πόσο «αντισυστημική» είναι; Τι έχουν να κερδίσουν οι δημότες από την συγκρουσιακή πολιτικό που μετά τους ΑΝΕΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΛΑΕ , την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και την αποτυχία να δημιουργήσει το κόμμα «Μέτωπο Νίκης» που «θα τιμωρούσε εθνοπροδότες και γερμανοτσολιάδες», ζητά τώρα να γίνει Δήμαρχος Παλλήνης, εξαγγέλλοντας έργα που έχουν ήδη γίνει; Και τι… μεγάλο κακό συνέβη στον Δ.Παλλήνης που δικαιώνει την πολεμική ρητορική και το κλίμα αγανάκτησης που καλλιεργεί;

Η Ρ. Μακρή, γνήσιο τέκνο της αναταραχής που έφερε η κρίση, μπήκε στην πολιτική το 2012, όταν εξελέγη βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ. Έκτοτε πέρασε από 4  κόμματα, καλλιεργώντας το προφίλ της αντισυστημικής πολιτικού που «δεν μασάει τα λόγια της» και είναι κατά «των λαμογιών και των βολεμένων».

Ανεβαίνει στα κάγκελα και οργώνει την Ελλάδα για την Μακεδονία αλλά την ίδια στιγμή κάνει αισθησιακή φωτογράφιση και προβάλει το life style της. Γνωρίζει πολύ καλά την δύναμη των social media και ξέρει να τραβάει πάνω της τους προβολείς.

Το βιογραφικό της έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πτυχιούχος ΤΕΙ Καβάλας, έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα, όπως στο ΤΕΑΔΥ και αργότερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Κρατικοδίαιτη επαναστάτρια»

Στο δημόσιο επέστρεψε το 2015 όταν απέτυχε να εκλεγεί ξανά βουλευτής, και μάλιστα ως Διευθύντρια Τμήματος στο Υπ.Περιβάλλοντος. Ωστόσο,  συνδικαλιστές του υπουργείου αναφέρουν ότι «δεν έχει εμφανιστεί ποτέ». Σύμφωνα πάντως με το πόθεν έσχες της, εξακολουθεί να μισθοδοτείται κανονικά ενώ φημολογείται ότι έχει πάρει απόσπαση στο γραφείο του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή (ΛΑΕ). Ιστορικό αποσπάσεων έχει κι ο σύζυγος της, ο οποίος το 2012 από υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ πήγε σε βουλευτικό γραφείο. Πάντως η ίδια είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε βύσμα στη ζωή της». Η οικογενειακή σχέση με το δημόσιο έχει προκαλέσει κριτική μέχρι και τον χαρακτηρισμό περί «κρατικοδίαιτης επαναστάτριας που θα πρέπει να δηλώσει τελικά τι πιστεύει και τι κάνει για να κερδίζει τα λεφτά που την πληρώνουν οι φορολογούμενοι».

Προβάλλει ακόμα το προφίλ της ανεξάρτητης, ακομμάτιστης υποψηφιότητας, ωστόσο πλέον έχει λάβει σαφή τοποθέτηση και ταύτιση με το πολιτικό παρελθόν της Παλλήνης, παίρνοντας μέρος στις ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις  και έριδες της τοπικής ΝΔ ενώ την ίδια στιγμή έχει και την στήριξη του κόμματος ΝΕΟ της Κατερίνας Παπακώστα..

Προσφάτως, συνέπραξε με τον πρώην Δήμαρχο Παλλήνης Σπύρο Κωνσταντά ο οποίος απέτυχε να ηγηθεί της τοπικής ΝΔ και αιτιολόγησε την απόφαση του λέγοντας ότι δεν δέχτηκε «να είναι κάτω» από τον επικεφαλής του ενιαίου κομματικού ψηφοδελτίου, Παναγιώτη Μερτύρη. Επέλεξε όμως να «τεθεί κάτω» από την Ραχήλ Μακρή!

Η ίδια ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων την προσχώρηση Κωνσταντά, επιχειρώντας να επιδείξει «υπερκομματικό προφίλ», αν και είναι σαφείς οι κομματικές συνδέσεις και αναφορές του πρώην Δημάρχου. Επιπλέον, η υπερκομματικότητα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την στελέχωση του ψηφοδελτίου της, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από τον δεξιό έως και ακροδεξιό χώρο.

«Μας έταξε ότι θα μας βολέψει»

Πάντως στο ψηφοδέλτιο της συμμετέχουν και αρκετές «απολιτίκ προσωπικότητες», οι οποίες στην… αφέλεια τους, φτάνουν να αποκαλύπτουν σε δημόσιες συνομιλίες τους ότι «μας έταξε ότι θα μας βολέψει», αν και η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι «δεν θα έκανε ποτέ ρουσφέτι».

Ευρύτερη δεξιά ταύτιση φαίνεται ότι επιδίωξε και με την εμφάνιση της σε κεντρική εκδήλωση του ελληνικού παραρτήματος του Αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις 8 Μαΐου στην Αθήνα αλλά και με την συνάντηση της με την Κ. Παπακώστα, το κόμμα της οποίας έλαβε απόφαση στήριξης της υποψηφιότητας της.

Φαίνεται ότι η Ρ. Μακρή όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αφήνει μόνο για τα social media το προφίλ της αντισυστημικής υποψηφίου και αναζητά τώρα στήριξη από “συστημικούς” κομματικούς και πάρα… κομματικούς μηχανισμούς προκειμένου να αλιεύσει έμμεσα, ψήφους του μεσαίου χώρου.

Fake news

Δεν φαίνεται πάντως να είναι εύκολο αυτό, αφού την ίδια στιγμή η ακραία ρητορική της, όπως για παράδειγμα στο θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και την διακίνηση «ειδήσεων» που αποδείχθηκαν fake news, περί hot spot χιλιάδων προσφύγων, προκαλεί πολιτικά αντισώματα στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους. Ελάχιστοι επίσης κατανοούν και τον ακραία καταγγελτικό της λόγο εναντίον του Θ. Ζούτσου που παρά την ολοκλήρωση τριών θητειών, απολαμβάνει ακόμα υψηλότατη αποδοχή από τους πολίτες.

Συχνότατα επίσης απειλεί την διοίκηση του Δήμου, τους διαφωνούντες με αυτήν και τους δημοσιογράφους με μηνύσεις, κάτι που αποτελεί μόνιμη τακτική της διαχρονικά ενώ όταν της ασκούν πολιτική κριτική, συνήθως απαντά κάνοντας λόγο περί «στοχοποίησης» και «απειλών κατά της ασφάλειας» της. Κάτι το οποίο έχει επαναλάβει πολλάκις από το 2012 έως σήμερα για πλήθος περιπτώσεων.

Πέραν των άλλων, η επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλη Πόλη», που ποτέ δεν έκρυψε τις προσωπικές της φιλοδοξίες να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, δέχεται κριτική για έλλειψη γνώσεων του Δήμου και των αναγκών του με πολλούς να σχολιάζουν σκωπτικά ότι «το πρόγραμμα της όντως αναφέρεται σε μια άλλη πόλη αφού τα περισσότερα που υπόσχεται έχουν ήδη υλοποιηθεί», με χαρακτηριστικότερων όλων ότι εξήγγειλε την κατασκευή της αποχέτευσης, αν και  το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί από τον Δήμο και «εξαφάνισε» το έργο επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου που εκτελείται και έχουν γίνει ήδη συνδέσεις.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button