ΒριλήσσιαΕιδήσεις

Με τον Μανιατογιάννη τα στελέχη του Παπασπηλίου

και ο Παπασπηλίου με τον Ντινόπουλο

Στήριξη στον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη δίνουν τα στελέχη της παράταξης “Πρόοδος για τα Βριλήσσια”, αντίθετα με τον επικεφαλής του κ. Παπασπηλίου ο οποίος ανακοίνωσε οτι στηρίζει τον κ. Α. Ντινόπουλο.
Μετά το κλείσιμο της κάλπης, o κ. Παπασπηλίου, ανακοίνωσε ότι ο συνδυασμός του “Πρόοδος για τα Βριλήσσια έλαβε απόφαση να στηρίξει τον κ. Ντινόπουλο” στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τον διέψευσε  το μέλος της παράταξης του και γραμματέας του τοπικού ΚΙΝΑΛ,, Παναγιώτης Μαχαίρας ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε η παράταξη συνεδρίασε και έλαβε απόφαση στήριξης του κ. Ντινόπουλου, αντιθέτως όπως είπε αποφασίστηκε να στηριχτεί ο κ. Μανιατογιάννης.

Πάντως, τον κ. Παπασπηλίου δεν φαίνεται να ακολουθούν ούτε τα στελέχη, του, ούτε και οι ψηφοφόροι οι οποίοι αποδοκίμασαν στα social media την απόφαση του.

Ντινόπουλος – Παπασπηλίου: «Οπισθοδρομική κομπανία» με… 30 χρόνια «επιτυχίες»

Δεν προκάλεσε έκπληξη η άμεση προσχώρηση του Κ. Παπασπηλίου στην πλευρά Ντινόπουλου, με την οποία επιχειρήθηκε να αντισταθμιστεί το καθαρό προβάδισμα του Ξ. Μανιατογιάννη για επανεκλογή του ως Δήμαρχος Βριλησσίων. Είχε ήδη προαναγγελθεί από την εφημερίδα και το site του, με την συχνή προβολή του κ. Παπασπηλίου, κάτι που πάντως δεν φαίνεται να τον ευνόησε αφού στις εκλογές έπεσε από το 13% στο 3,7%.

Οι δυο τους έχουν κοινό παρελθόν μέρος του οποίου είναι και οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ της εποχής 2002-2006 επί δημαρχίας Ντινόπουλου. Στα τέλη της δεκαετίας του 90, ο κ. Παπασπηλίου ήταν αντιδήμαρχος της διοίκησης Σταμάτη Λώλα. Πέρασε έπειτα στην αντίπερα όχθη και ορίστηκε αντιδήμαρχος και από τον κ. Ντινόπουλο. Μετά την επαναφορά του στα Βριλήσσια, ο κ. Ντινόπουλος επιδίωξε να αναβιώσει την συνεργασία τους αν και αρχικώς ο κ. Παπασπηλίου επέμενα να χαρακτηρίζει στους ψηφοφόρους του, ως αρνητική και φαιδρή εξέλιξη την επανάκαμψη του πρώην δημάρχου, βουλευτή και υπουργού, η οποία όπως ανέφερε οφειλόταν στο γεγονός ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν τον αποδεχόταν ούτε για υποψήφιο βουλευτή της στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η κατακόρυφη πτώση Παπασπηλίου

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Παπασπηλίου επιχείρησε την αναστήλωση της παλιάς του εικόνας και δυναμικής, ανεβαίνοντας στο αντιμνημονιακό κύμα της εποχής και ονομάζοντας τον συνδυασμό του «Ανατροπή για τα Βριλήσσια». Με την κίνησή του αυτή, κι έχοντας τότε στο πλευρό του τον δυσαρεστημένο από τον πρώην Δήμαρχο της Νέας Πνοής Κ. Ιωαννίδη και μετέπειτα εσωτερικό του αντίπαλο, Κ. Φαράκλα (τον οποίον ξαναβρίσκει πλέον ήδη εκλεγμένο με τον Ντινόπουλο), έλαβε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ένα σχετικά υψηλό ποσοστό, σχεδόν 13%. Ένα ποσοστό το οποίο – χαρακτηριστικό της τωρινής απόρριψής του από το εκλογικό σώμα είναι ότι – στις φετινές εκλογές μετατράπηκε σε 3,7%, μειωμένο δηλαδή 1.000 και πλέον ψηφοδέλτια.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button