ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Καιρός – Πάσχα 2023: Πώς θα κυλήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα, βροχές την Κυριακή

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και η Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αναμένονται σήμερα, Μ. Τετάρτη, ενώ ένα κύμα φαινομένων προβλέπεται να φέρει νέα κακοκαιρία από τη Μ. Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το δελτίο Πρόγνωσης του Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για σήμερα Μ. Τετάρτη, από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μ. Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μ. Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά και νότια πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στα δυτικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Το Μ. Σάββατο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στο Αιγαίο και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από νότιες, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα διαθέσιμα στοιχεία για τον καιρό τη Δευτέρα του Πάσχα έδειχναν (στις 11/4) νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Meteo: Μ. Παρασκευή και Κυριακή του Πάσχα οι σημαντικότερες καταιγίδες

Άστατος θα είναι ο καιρός έως την Κυριακή του Πάσχα με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται τη Μ. Τρίτη , τη Μ. Παρασκευή καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Show More

Related Articles

Back to top button