ΧαλάνδριΠολιτισμός

Χαλάνδρι και Ισπανία συνεργάζονται στον πολιτισμό

Τοιχογραφία του Sortwo στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Αφιερωμένη στην αδελφοσύνη και τη φιλία η τοιχογραφία που κοσμεί πλέον το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο νέος πολιτιστικός χώρος του Δήμου Χαλανδρίου, το Κέντρο Νεότητας, κοσμείται πλέον με μια υπέροχη τοιχογραφία του Βάσκου καλλιτέχνη Sortwo, αφιερωμένη στην αδελφοσύνη, τη φιλία και την ενότητα.

Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε πρόσφατα ως μια συμπαραγωγή του Δήμου Χαλανδρίου και της πρεσβείας της Ισπανίας και εγκαινιάστηκε παρουσία εκπροσώπων της πρεσβείας, με επικεφαλής το σύμβουλο Ivo Pascual Herrera, και στελεχών του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χάρη Μαυρουδή.

Ο δημιουργός ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και υποστήριξε ότι στόχος του έργου του είναι να δώσει αξία στην αδελφοσύνη, τη φιλία και την ενότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο, ζωγράφισε δύο νέα παιδιά που συμβολίζουν το μέλλον. Βασικό εικαστικό στοιχείο στο έργο είναι επίσης η θάλασσα, ως τοπίο αλλά και ως σύμβολο του να βλέπουμε τον κόσμο με καθαρή ματιά και χωρίς εμπόδια. Τα χελιδόνια συμβολίζουν την αγάπη και την πίστη σε πολλούς πολιτισμούς. Στην περίπτωση της τοιχογραφίας αποτελούν πνευματικούς και προστατευτικούς συνταξιδιώτες.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προχωρήσει ήδη σε πολλές τέτοιες παρεμβάσεις στα σχολεία και τα αθλητικά κέντρα της πόλης, ενώ την προηγούμενη χρονιά οργάνωσε το πρώτο Street Art Festival, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και θα το επαναλάβει φέτος.

Τον συντονισμό και την οργάνωση για τη δημιουργία της τοιχογραφίας επιμελήθηκε η ομάδα Awesome Athens Experiences, δραστηριοποίηση και στόχος της οποίας είναι η προώθηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης και πιο συγκεκριμένα της street art.

Λίγα λόγια για το δημιουργό Sortwo

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη χώρα των Βάσκων, εκτίμησε από νωρίς την street art και την έκανε σταδιακά τρόπο ζωής. Η ενασχόληση του αυτή του επέτρεψε να ταξιδέψει σε πολλές χώρες και να εξασκήσει το πάθος του. Τα κύρια έργα του είναι ρεαλιστικές τοιχογραφίες, τις οποίες δημιουργεί με τη χρήση ρολών ζωγραφικής, πινέλων και σπρέι.

Show More

Related Articles

Back to top button