ΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΔημοτικάΕιδήσεις

“Παρόν” το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Φιλοθέης- Ψυχικού και το καλοκαίρι

Ο αριθμός δημοτών που εξυπηρετείται τριπλασιάστηκε τη διάρκεια της πανδημίας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης- Ψυχικού (ΔΗ.Κ.ΕΦΙ.Ψ.) υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από την ίδρυση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου. Προ του Covid-19 στο πρόγραμμα συμμετείχαν  60 άτομα σε τακτική βάση παρέχοντας πρωτοβάθμιες προνοιακές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, καθώς και εξυπηρετήσεις που είχαν σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των ηλικιωμένων κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Με το ξέσπασμα της κρίσης του Covid-19 και με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στην μετακίνηση των πολιτών, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. αλλά και τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, προχώρησε στην δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών και παροχών στις ευπαθείς ομάδες .

Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, από την έναρξη της καραντίνας ο αριθμός των Δημοτών που εξυπηρετήθηκαν τριπλασιάστηκε.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σήμερα, εξυπηρετεί σε τακτική βάση αρκετούς κατοίκους και συγκεκριμένα όπως ενημερώνει η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ κυρία Παυλίνα Πανταζή «η αύξηση με τον  Covid-19, δηλ. την εποχή της καραντίνας σαφώς μειώθηκε. Σήμερα δεν συζητάμε για τριπλασιασμό αλλά ο αριθμός των εξυπηρετούμενων συμπολιτών μας είναι ακόμα πολύ μεγάλος. Αξίζει να ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα αφορά όλους τους κατοίκους οι οποίοι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ένταξης».

Τέλος να πούμε ότι οι εξυπηρετήσεις περιλαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη, νοσηλευτικές υπηρεσίες και διάφορες δουλειές όπως καθημερινά ψώνια, πληρωμή λογαριασμών κ.α.. Μια ακόμα πολύ σημαντική εξυπηρέτηση, ήταν η προμήθεια φαρμάκων από το ειδικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και δεν επιτρεπόταν να βγουν εκτός οικίας.

Πηγή: top-news.gr

Show More

Related Articles

Back to top button