ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Δυο Best City Awards στον Δήμο Βριλησσίων

Ένα χρυσό και ένα αργυρό βραβείο απέσπασε ο Δήμος Βριλησσίων στο πλαίσιο της απονομής των ‘Best City Awards 2018’ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Τα Best City Awards απονέμονται στους Δήμους που εφάρμοσαν πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις «ευφυείς» και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων κέρδισε:

α) το χρυσό βραβείο Οικονομικής Ανάπτυξης, στην κατηγορία “Δράσεις εύρεσης εργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος Επιταχυντή Δεξιοτήτων ‘Μellon’, το οποίο διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση με μέγα δωρητή το Stavros Niarchos Foundation.

β) το αργυρό βραβείο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην κατηγορία “ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση” για το πρότυπο πρόγραμμα χωριστής διαλογής και ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χωριστή διαλογή των αποβλήτων από δομικές κατασκευές και κατεδαφίσεις (σκυρόδεμα, τούβλα, κεραμικά, ξύλα, απαξιωμένα έπιπλα, καφάσια γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, χώματα εκσκαφής κα)

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης, δήλωσε ότι «μέλημά μας είναι ο Δήμος Βριλησσίων να συνεχίσει να πρωτοπορεί σε δράσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη» , ευχαρίστησε τους διοργανωτές που προβάλλουν και στηρίζουν αυτές τις τόσο σημαντικές δράσεις για την κοινωνία, όπως τη στήριξη της εργασίας και την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων για τη συνδρομή τους.

Κλείνοντας, εξήρε τη συνεισφορά της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘Knowl’ και του μέγα δωρητή ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’ για την υλοποίηση του Επιταχυντή Δεξιοτήτων ‘Μellon’, καθώς και της εταιρείας ΣΑΝΚΕ Ε.Π.Ε ως αποδέκτη για επεξεργασία της ανακύκλωσης των οικοδομικών απορριμμάτων (μπαζών).

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού και των επιχειρήσεων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button