Αγία Παρασκευή

Γ. Σταθόπουλος στα “Νέα”: Ανεξάρτητοι από κράτος, κόμματα και συμφέροντα

Τους στόχους μιας νέας δημαρχιακής θητείας έθεσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα και με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η κίνηση του είναι ανεξάρτητη από κόμματα.

Ο κ. Σταθόπουλος έκανε απολογισμό της διοίκησης του τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας ότι “επιλύσαμε αρκετά αγκάθια για την Αγία Παρασκευή”. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ολοκλήρωση του Επαγγελματικού Λυκείου, οι εργασίες του οποίου είχαν διακοπεί απο το 2008, στη δημοπράτηση ανέγερσης νέου δημαρχείου που αποτελούσε στόχο πολλών δημοτικών Αρχών, στην απόκτηση του κτήματος Ιόλα που αποτελούσε χρόνιο αίτημα και στη δημοπράτηση της μελέτης ανάπλασης του, στον τριπλασιασμό του δικτύου ομβρίων με έργα 8 εκατ. ευρώ, στις διανοίξεις-πεζοδρομήσεις 21 οδών στα Πευκάκια, στην αναβάθμιση των σχολείων με έργα 3 εκατ. ευρώ κ.ά.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

“Από το 2014 που αναλάβαμε ως δημοτική Αρχή, με σωστό σχεδιασμό, αποτελεσματικότητα, ορθολογική αξιοποίηση των οικονομικών του δήμου και πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις άνω των 45 εκατ. ευρώ, κάνουμε την Αγία Παρασκευή σύγχρονη πόλη” είπε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε: “Κάναμε πολλά και σημαντικά πράγματα, αλλά μένουν και πολλά να γίνουν και πρώτα από όλα αυτά που έχουμε ήδη δρομολογήσει με έτοιμες μελέτες, δημοπρατήσεις και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις: ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου, νέου νηπιαγωγείου και νέου παιδικού Σταθμού, ανάπλαση του Κτήματος και οικίας Ιόλα, ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, κατασκευή αθλητικού κέντρου, ανάπτυξη των προγραμμάτων ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, εξοικονόμησης ενέργειας, αναπλά σεων, βιώσιμης κινητικότητας και «έξυπνης» πόλης, δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας”.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Ακόμα, ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι “η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πάνω και πέρα από κόμματα. Επιβάλλεται να έχει ανεξαρτησία από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και να προβάλλει τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά της. Η αντίληψη αυτή είναι θεμελιακή για την ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, στην οποία συναντηθήκαμε άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς δρόμους, από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, που μας ενώνει ένα κοινό όραμα, ένας κοινός στόχος και ένα κοινό πλαίσιο αρχών για την πόλη, και όχι η κεντρική πολιτική σκηνή. Η όποια στήριξη από κόμματα του δημοκρατικού τόξου είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αφορά κυρίως τα ίδια, γιατί εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα την ανεξαρτησία μας από κράτος, κόμματα και οικονομικά συμφέροντα” ανέφερε ο Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που φέρνει στην λειτουργία των Δήμων, ο Κλεισθένης, ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι “αυτό που χρειάζεται ένα σύγχρονο κράτος είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση με ουσιαστική οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, με αποσαφήνιση και αναβάθμιση του αναπτυξιακού της ρόλου, των αρμοδιοτήτων και των πόρων της, με διεύρυνση των δομών και των υπηρεσιών της και του δημόσιου χαρακτήρα τους και με ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το πόσο και πώς θα επηρεάσουν θετικά σε αυτή την κατεύθυνση οι αλλαγές του Κλεισθένη μένει να αξιολογηθεί στην πράξη. Ως προς το εκλογικό σύστημα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θεωρώ ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει τη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ με μια προϋπόθεση: τη λειτουργία μας με συναίνεση και κουλτούρα συνεργασιών.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button